Науковці реконструювали зовнішність італійського художника Рафаелло Санті

04.09.2024   23:30    4

Вчені створили тривимірну реконструкцію обличчя померлого 500 років тому чоловіка, скелет якого виявили в 1833 році, і були вражені – він виявився італійським художником Рафаелло Санті, відомим як Рафаель, пише Успіх in UA.

До останнього часу місце поховання Рафаеля залишалося загадкою. Експерти припускали, що Рафаель був похований в Римському Пантеоні, але скелет, про який йде мова, був виявлений разом з іншими останками.

Після реконструкції команда вчених визначила, що це було чітке збіг, грунтуючись на портретах інших художників того періоду, а також на автопортретах, повідомляє apostrophe.ua.

Останні новини:  Вчені відкрили новий вид акули-молота, який назвали на честь друга Білла Гейтса

Рафаель був творцем Високого Відродження і є частиною знаменитої трійці митців разом з Мікеланджело і Леонардо да Вінчі. Він народився в Урбіно, Італія, в 1483 році і помер в 1520 році у віці 37 років.

Науковці реконструювали зовнішність італійського художника Рафаелло Санті

Причина смерті Рафаеля також залишилася загадкою – деякі припускають, що його активне сексуальне життя призвело до сифілісу. Інші припускають, що він помер від пневмонії після поїздки на зустріч з коханою в розпал зими.

Останні новини:  Вчені спробували на смак найстарішу воду на Землі

Однак, де було поховано тіло Рафаеля, було давньою загадкою. Тривимірна реконструкція справила тільки 80% обличчя художника. За словами вчених, “в результатах немає ніяких сумнівів”.




“Єдина частина особи, яку не можна було реконструювати таким чином, – це вуха, але, на щастя, у Рафаеля було довге волосся, що закривало вуха. У нас вперше є конкретні докази того, що ексгумовані в 1833 році скелет належить Рафаелло Санти”, – сказав один з експертів.

Нове відкриття дає можливість для подальшого дослідження скелета, щоб визначити правильний колір волосся і очей.

“Ми знаємо, що Рафаель часто малював себе молодше за свої роки, і ця модель дозволяє нам побачити його таким, яким він був насправді”, – додали вчені.

Незважаючи на свою передчасну смерть, Рафаель створив велику колекцію приголомшливих робіт, велика частина якої знаходиться у Ватикані.

Останні новини:  Повені в Європі стануть удвічі частішими: вчені зробили сумний прогноз