За висунення рук з вікна автомобіля штраф до 10000 грн: де це заборонено робити

02.09.2024   16:00    194

У деяких країнах висунення руки з вікна автомобіля може коштувати вам більше, ніж просто синяк. Наприклад, в Австралії ця, здавалося б, нешкідлива звичка може призвести до чималого штрафу в розмірі до 337 австралійських доларів, що еквівалентно майже 10000 грн.

Закон в Австралії суворо забороняє водіям витягувати кінцівки за межі транспортного засобу без поважної причини, наприклад, сигналити іншим учасникам дорожнього руху. Причиною такого суворого регулювання є потенційна небезпека. У разі раптового гальмування, зіткнення або появи перешкоди на дорозі витягнута рука легко може призвести до травми або навіть стати причиною аварії.

Останні новини:  Водневий Renault Master отримає запас ходу 700 км

Хоча українське законодавство поки не передбачає штрафів за такі дії, експерти попереджають про небезпеку, притаманну цьому. Особливо влітку багато українських водіїв висувають руки у вікно, щоб охолодитися або прийняти більш розслаблену позу за кермом. Однак ця звичка може швидко стати небезпечною в дорожніх ситуаціях, особливо коли задіяні інші транспортні засоби або непередбачені перешкоди.

Оскільки безпека дорожнього руху залишається пріоритетом у всьому світі, водіям важливо знати про правила в різних країнах, щоб уникнути великих штрафів і, що важливіше, забезпечити свою безпеку та безпеку інших на дорозі.

Останні новини:  Ювілейний фестиваль Old Car Land відбудеться на новій локації


avtosota.com