Журналістка розповіла, що відбувається з головою після місяця без миття шампунем

19.08.2024   12:20    240

Журналістка Шивон Оконнор вирішила на власному досвіді перевірити, що відбувається з головою після відмови від миття волосся. Експеримент виявився досить складним і не без важких наслідків для емоційного і фізичного здоров’я. Відповідний матеріал публікує The Sun.

Останнім часом все більшої популярності серед прихильників використання природних засобів набирає рух “No poo” проти приватного миття волосся з використанням сучасних шампунів. Його ідеологи стверджують, що через 4 тижні відмови від цієї процедури стан шевелюри значно поліпшується.

Останні новини:  Як правильно прати пуховик, щоб запобігти появі плям і розводів

Дану теорію вирішила перевірити на власному досвіді Шивон Оконнор. Дівчина розповіла, що була попереджена косметологом про можливі наслідки. На третій день її волосся почало блищати від жиру, а на п’ятий довелося збирати його в хвіст. Шкіра на голові стала свербіти, а розчісування провокувало лущення. Через тиждень який-небудь запах шампуню остаточно зник і волосся почало пахнути пилом.

Останні новини:  Три корисні лайфхаки допоможуть позбутися запахів з пральної машини

Ще через тиждень навколишні почали робити компліменти з приводу стану шевелюри, проте в останні дні з’явився свербіж і висипання в області чола. Оконнор насилу дочекалася закінчення свого сміливого експерименту і з радістю помила голову, чесно витримавши місяць без шампуню.

Дерматолог Емма Коулман розповіла, що засоби для миття волосся, в яких присутні хімічні речовини, дійсно вимивають зі шкіри корисні речовини, тому в разі відмови від процедури воно в якийсь момент починає краще виглядати. Втім, з часом на шевелюрі накопичується величезна кількість бруду і жиру, що забиває пори і перешкоджає росту.

Останні новини:  11 простих способів позбутися неприємного запаху з туалету