П'ять шкідливих звичок, які провокують сморід у будинку

18.08.2024   00:20    285

Приємний аромат у будинку створює загальну атмосферу.

Кожен будинок відрізняється не лише своїм інтер’єром, меблями та ремонтом, а й особливим запахом. Але іноді у домі може з’являтися неприємний сморід без видимих причин. Раніше ми розповідали, як прибрати запах тютюну, а зараз поговоримо про звички, які провокують неприємні аромати.

Варіантів появи неприємного аромату може бути декілька. Про найпоширеніші з них та методи боротьби, розповідає meta.

Регулярність винесення сміття

Сміттєвий пакет у відрі потрібно змінювати регулярно, адже залишки їжі починають гнити і провокують появу неприємного аромату. Також не забувайте періодично мити відро з мийним засобом, а на дно посипте шар соди, кілька таблеток активованого вугілля, яке абсорбуватиме аромати.

Останні новини:  Засіб з 2 компонентів для чищення жирного нальоту кухонь з матовими поверхнями

Килим

Якщо килимове покриття лише пилососити — з часом він почне неприємно пахнути і розповсюджувати запах по всьому будинку. Килим накопичує у собі аромати, пил і бруд, тому не забувайте прати його та проводити дезінфекційну обробку. Найкраще раз на місяць посипати содою, збризнути водою, почекати 1 годину і ретельно пропилососити.

Останні новини:  Навіщо дві кнопки на бачку унітаза — відповідь, яка вас здивує

Взуття біля входу

Якщо ви маєте звичку складати все взуття біля вхідних дверей — не дивуйтеся смороду у домі. Найкраще почистити його та скласти у кошик, шафу чи коробки.

Догляд за рослинами

Якщо ви не затятий квітникар, то у вазонах може з’явитися коренева гниль, яка розповсюдить сморід гниття. Тоді доведеться злити воду з горщика і провести сортування, залежно від того, який тип рослини у вас росте.




Домашні улюбленці

Природні запахи собак і котів можуть бути неприємними для нюху людини. Можна відвідати грумера чи викупати тварин самостійно спеціальним шампунем.

Останні новини:  Сексуальна гармонія: які знаки зодіаку утворюють найчуттєвіші пари