Експерти розповіли, як в домашніх умовах розпушити старий килим

14.08.2024   21:40    223
Килим завжди додає затишку в оселі, робить інтер’єр приємнішим, але що робити, коли ворс стає пом’ятим та виглядає непривабливо? Ділимося цікавим лайфхаком.

Як відновити старий килим? З цим питанням стикається чимало господинь. Часто буває так, що улюблений предмет інтер’єру стає заяложеним та втрачає первинний вигляд. Важкі меблі і просто тривалий термін експлуатації залишають вм’ятини і деформують ворс.

Звісно, можна завжди звернутися до спеціалістів та у хімчистку, але навіщо витрачати кошти і час на все це? У домашніх умовах можна досягти такого ж результату.

Останні новини:  Народні засоби виявляться неефективними: як прибрати жовті плями з підвіконня

Для цього знадобиться три компоненти і ви їх знайдете в аптечці та на кухні. Це — звичайна харчова сода, перекис водню та будь-яке рідке мило. Вони складають основу цього дивовижного засобу, який змусить ваш килим буквально розпушитися. Пропорції тут грають важливу роль – всі інгредієнти потрібно взяти в рівних частинах і розвести в одному літрі води. Після цього суміш ретельно збовтується та переливається у пляшку з пульверизатором.

Останні новини:  Підготовка до опалювального сезону: що зробити з батареями, щоб не переплачувати за комуналку

Перший крок до відновлення килима — ретельно пропилососити та пройтися щіткою проти ворсу. Це допоможе видалити поверхневий бруд та підготувати поверхню до нанесення засобу. Далі потрібно рівномірно розпорошити підготовлену суміш по всьому килиму.

І ось тут починається справжня магія: всього за 1,5-2 години ваш засіб просочиться до кожної волосинки виробу. Сода, вступаючи в реакцію з перекисом буде виділяти кисень, тим самим піднімаючи ворс.

Останні новини:  Як вивести жирну пляму з одягу без прання

Після висихання варто взяти жорсткий гребінь для волосся та легкими рухами пройтися по килиму. Це додасть виробу додаткової м’якості. Завершальний етап – ще раз пропилососити, щоб прибрати залишки соди та мила.