Як розтягнути взуття: лайфхаки, про які ви не знали

11.08.2024   13:40    62

Взуття, яке тисне чи натирає – це серйозна проблема, яка в більшості випадків має лише одне рішення – купівлю нової пари. Однак, як показує практика, іноді не надто зручні черевики можна розтягнути і підігнати по нозі. Головне – знати, як це зробити.

Раніше ми писали про те, як зробити взуття непромокальним, а сьогодні розповімо вам, як швидко розтягнути тісні туфлі.

Чи реально розтягнути взуття, не зіпсувавши його

Так, реально, але є нюанси. Якщо ви намагаєтеся зрозуміти, як швидко розтягнути тісне взуття, врахуйте, що зробити черевик ширшим набагато легше, ніж збільшити його в довжину. Тому якщо куплена пара виявилася вузькою, ситуацію можна спробувати виправити досить просто та бюджетно.

Останні новини:  3 причини, чому потрібно додавати сіль у пральний порошок під час прання

Однак якщо ви промахнулися з розміром, і тепер відчайдушно намагаєтеся зрозуміти як розтягнути взуття на розмір більше, будьте готові до того, що доведеться купувати нові туфлі. Безумовно, практично будь-який матеріал можна зробити м’якшим і, за рахунок еластичності, просто розтягнути до потрібного вам розміру. Однак не забувайте, що будь-яка тканина має межу еластичності і далеко не кожну пару можна збільшити на розмір і більше.

Як розтягнути взуття — найбюджетніші способи

Найпростіший варіант — окріп. Поставте черевики в тазик і обдайте гарячою водою зсередини. Як тільки вони охолонуть, надягніть на ноги і походьте в них по квартирі кілька годин, в ідеалі — до висихання. Метод простий і досить дієвий, проте врахуйте, що таким чином ви можете злегка розтягнути черевики або туфлі завширшки, але вам не вдасться збільшити взуття в довжину. Крім того, такий спосіб не підійде для лакованої пари, оскільки окріп просто зіпсує матеріал.

Також можна розтягнути взуття за допомогою води. Всередину тісної пари наливаємо рідину таким чином, щоб матеріал повністю змочили. Надягаємо мокрі черевики і не знімаємо до повного висихання. Спирт сприяє розм’якшенню шкіри, тому такий спосіб ідеально підійде, якщо вам тиснуть шкіряні черевики. Матеріал стане м’якшим, і взуття розійдеться як у довжину, так і завширшки. Безумовно, ви не збільшите пару на два розміри, але розтягнути туфлю на підлогу розміру можна легко.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Як розтягнути шкіряне взуття — лайфхак

Якщо вам тиснуть шкіряні туфлі, візьміть махрові шкарпетки та намочіть їх у гарячій воді. Надягніть туфлі на мокрі шкарпетки. Це не найприємніша процедура, але двох годин такої розправи буде достатньо, для того щоб взуття стало більш просторим. У такий спосіб можна трохи розтягнути туфлі як із натуральної, так і зі штучної шкіри. Також цей метод чудово працює на замшевому взутті.

Останні новини:  Як кмітливі господині рятуються від молі у шафі