Японія підтвердила угоду з США щодо продажу ракет для Patriot, які були відправлені ЗСУ

31.07.2024   23:38    53

У неділю японське агентство з придбання, технологій і логістики (ATLA) підтвердило угоду.

Хоча представники ATLA не уточнили кількість залучених ракет, колишній чиновник Пентагону, знайомий з переговорами, зазначив, що очікується передача близько 10 ракет. За даними ATLA, ці стандартні ракети PAC-3 від Сил самооборони (SDF) будуть доставлені американським військовим «незабаром».

Ракетна система Patriot, що розшифровується як «Радар стеження з фазованою решіткою для перехоплення цілі», є найдосконалішою системою протиповітряної оборони армії США, здатною виявляти та перехоплювати ракети. У Сполучених Штатах RTX (раніше Raytheon Technologies) виробляє радари та наземні системи, тоді як Lockheed Martin виробляє ракети-перехоплювачі.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати російську мову в банкоматах

Японська Mitsubishi Heavy Industries щорічно виробляє близько 30 ракет Patriot для Повітряних сил самооборони. В даний час SDF використовують три типи ракет Patriot: PAC-2, PAC-3 і вдосконалену PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement), яка має розширену дальність до 50%. Вдосконалена ракета PAC-3 зазвичай коштує близько 4 мільйонів доларів.

Міністерство оборони підкреслило, що ракети PAC-3, продані США, не будуть надаватися неамериканським урядовим структурам і призначені виключно для заповнення американських запасів. Це запевнення було підтверджено під час зустрічі міністрів закордонних справ і оборони у форматі два плюс два в Токіо в неділю.

Останні новини:  Португалію охопили смертоносні лісові пожежі

Під час зустрічі США та Японія домовилися розширити спільне виробництво ракет PAC-3 MSE та розпочати спільне виробництво удосконаленої ракети класу «повітря-повітря» середньої дальності (AMRAAM).

Раніше цього місяця агентство Reuters повідомило про затримки у збільшенні виробництва ракет Patriot через брак критично важливого компонента, який виробляється компанією Boeing. Зокрема, на виробництво вплинув дефіцит систем самонаведення, які направляють ракети на кінцевих етапах польоту.

Останні новини:  Нідерланди хочуть відправити українських чоловіків додому


wheel-news.com