Путін підштовхує Захід до вимушеного стримування, – ISW

29.07.2024   18:05    64

Російський диктатор Володимир Путін продовжує використовувати тактику брязкання ядерною зброєю для стримування Заходу та впливу на процес ухвалення рішень у його країнах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті послалися на заяву російського диктатора Володимира Путіна на військово-морському параді у Санкт-Петербурзі про те, що якщо США у 2026 році розмістять ракетні системи великої дальності в Німеччині, то час польоту до російських промислових і оборонних об’єктів становитиме близько 10 хвилин. Диктатор також пообіцяв вжити “дзеркальних заходів” та вивести Росію з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Останні новини:  Румунія попросила Україну збивати російські безпілотники, що летять на її територію, – FAZ

“Путін помилково намагається представити розгортання Росією заборонених Договором про РСМД ракет, ймовірно, як частину його постійних зусиль, спрямованих на використання брязкання ядерними шаблями, щоб підштовхнути Захід до вимушеного стримування”, – йдеться у звіті.

Розміщення ракет у Європі

У червні цього року США та Німеччина оголосили, що з 2026 року США почнуть “епізодичне розгортання” на території Німеччини вогневих засобів великої дальності, зокрема Стандартної ракети 6 (SM-6) і наземних ударних ракет “Томагавк”. Заходи маю продемонструвати відданість США НАТО.

Крім того, США розгонули ракетні системи середньої дальності “Тайфун” (Typhon Mid-Range Capability, MRC) в Данії та на Філіппінах у рамках нещодавніх спільних навчань.

Останні новини:  Австралія може передати Україні законсервовані танки Abrams

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала плани США. За її словами, Путін постійно розширює арсенал ракет і це загрожує Європі. За допомогою американських ракет, Німеччина може захистити себе і балтійських партнерів від імовірної загрози з боку РФ.


expert.in.ua