Африканські повстанці захопили російську бронетехніку, вантажівки та бензовози

29.07.2024   19:21    39

Протистояння призвело до значних втрат і захоплення кількох найманців.

За даними Reuters, зіткнення призвело до загибелі щонайменше 20 найманців Вагнера, а малійські сили повідомили про двох загиблих зі своєї сторони.

Повстанське угруповання «Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD) взяло на себе відповідальність за засідку та заявило, що їхні бійці захопили бронетехніку, вантажівки та бензовози в прикордонному місті Тінзауатен.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати російську мову в банкоматах

На опублікованих кадрах видно численні тіла найманців поряд з їхньою знищеною бронетехнікою. Деякі найманці, зокрема росіяни з групи Вагнера, були захоплені під час боїв.

Армія Малі підтвердила втрату двох солдатів і ще десятьох поранених під час зіткнень. Однак вони також повідомили про знищення приблизно 20 повстанців. Під час пов’язаного з цим інциденту в місті Кідал розбився гелікоптер малийської армії, загиблих немає.

Останні новини:  У Польщі арештували ексадвоката російського олігарха Березовського

Російські Telegram-канали, пов’язані з найманцями в Африці, повідомили про смерть автора YouTube-каналу Gray Zone, відомого під позивним «Білий». Загиблим виявився 31-річний Микита Федянін з Липецької області. Також повідомляють про загибель Антона Єлізарова, який був діючим командиром ПВК «Вагнер».

Африканські повстанці захопили російську бронетехніку, вантажівки та бензовози

З 2012 року в Малі панує нестабільність через діяльність радикальних сепаратистських угруповань. У 2022 році внаслідок військового перевороту до влади прийшов полковник Ассімі Гойта. Його режим підтримується залученням озброєних груп, пов’язаних із російською Групою Вагнера.

Останні новини:  Пакет допомоги для України можуть змінити перед підписом Джо Байдена


wheel-news.com