Фахівці розповіли, як навчити собаку залишатися вдома на самоті

28.07.2024   00:20    42

Дорослий здоровий собака, який отримує достатньо турботи, любові та уваги від свого господаря, не буде гостро реагувати на його тимчасову відсутність. Наприклад, коли він піде на роботу або поїде в коротке відрядження. А ось цуценята практично не можуть залишатися самі.

Собаки — істоти соціальні, їм необхідно бути з кимось. Розлука і самотність можуть серйозно позначитися на поведінці тварини. Звичайно, навчений і здоровий фізично і психологічно пес може без особливого стресу залишатися на самоті. Але бувають ситуації, коли собака нервує, залишаючись один. У цьому разі варто уважно поставитися до тварини і коригувати таку поведінку, пояснили кінологи.

Останні новини:  5 ефективних способів випрати шоколад з одягу

Експерти не рекомендують залишати одних молодих собак, які нещодавно з’явилися в сім’ї. Злякавшись, вони можуть гавкати, скиглити і ламати речі. Навіть якщо пес уже виріс, його не можна залишати на ділянці або у квартирі на самоті. Стрес може позначитися на емоційному, розумовому та фізичному розвитку тварини. У підсумку це призведе до агресії або хронічних захворювань.

Щоб привчити собаку залишатися вдома без господаря і членів його сім’ї, потрібно робити це поступово. Наприклад, виходити з квартири на 10 хвилин, а потім поступово збільшувати час. Бачачи, що господар щоразу повертається назад, тварина звикне до його періодичної відсутності.

Останні новини:  Корисні лайфхаки для спрощення життя п'ять простих правил допоможуть жити щасливо