Які 7 речей не повинні потрапляти у вашу пральну машину

27.07.2024   23:40    34

Спеціалісти з ремонту побутової техніки розповіли виданню Господа.com.ua, які речі ніколи не повинні потрапляти у пральну машину, щоб її не зіпсувати або не бути  пошкодженими.

Одяг з бісером чи пластиковими кульками. Ніколи не слід завантажувати в пральну машину вироби з перла­ми, бісером або пластмасовими кульками. Через інтенсивне обертання в барабані намис­тинки не тільки можуть відірватися від одягу, але й пошкодити агрегат.

Одяг із шерстю собак чи котів. Перед пранням обов’язково видаліть з тканини якомога біль­ше волосків від домашніх улюбленців. Під час обертання в барабані вони збиваються в маленькі кульки й можуть засмічувати шланги й фільтри в машинці. Як наслідок, вода більше не зможе зливатися належним чином, і процес прання буде менш ефективним.

Останні новини:  Правильне сушіння рушників та килимків: забудьте про сирість у ванній кімнаті

Монети в кишенях одягу. Перед пранням завжди перевіряйте, чи порожні кишені, оскільки металеві предмети можуть зіпсувати праль­ну машину. У найгіршому випадку дрібні монети можуть потрапити в помпу або застрягти в зливній системі.

Спортивне взуття зі шкіряними елемен­тами. У пральну машину можна відправляти тільки кросівки з текстилю, а ось з виробами зі шкіри так робити не варто. Річ у тому, що при пранні шкіра має властивість дефор­муватися, тому навіть невелика смужка шкіри може змінити форму всього взуття.

Останні новини:  Чому батьки винні у поганій поведінці своїх дітей

Дитячі шкарпет­ки. Через свої невеликі розміри вони можуть потрапляти в зливні шланги й вентиля­ційні отвори й порушувати роботу пральної машини.

Жіночі нейлонові шкарпетки. Сказане вище стосується і жіночих нейлонових шкарпеток.

Одяг з мереживом та вишивкою. Делікатні предмети гардероба, наприклад із вишивкою або мереживом, дозволяється прати в машинці, однак при цьому їх необхідно поміщати в спеціальні мішки. Це допоможе уник­нути сплутування і розривання тканини.

Останні новини:  Найбільш дієві методи очистити каструлю від жовтого нальоту