Байден назвав помилкою свої слова про те, що «настав час поцілити Трампа в яблучко»

17.07.2024   10:41    35

Президент США Джо Байден назвав помилкою свої слова про те, що «настав час поцілити Трампа в яблучко», які він сказав донорам під час приватної розмови. Остання відбулася незадовго до замаху на Дональда Трампа, який є головним опонентом Байдена на майбутніх виборах.

Про це він заявив в інтерв’ю NBC News.

Більш серйозну критику про розпалювання ненависті Байден відкинув. Президент США зазначив, що його слова були нічим іншим, як фігурою мови. За його словами, саме Трамп є тим, хто використовує насильницьку риторику.

Останні новини:  Індія відмовляється від танків російського виробництва: планує продати застарілі Т-72

«Я мав на увазі зосередитися на ньому. Зосередьтеся на тому, що він робить. Зосередьтеся на його політиці. Зосередьтеся на кількості брехні, яку він сказав під час дебатів… Слухайте, я не той хлопець, який сказав: Я хочу бути диктатором у перший же день. Я не з тих, хто відмовляється визнати результати виборів. Я не той, хто сказав, що не прийме результат цих виборів автоматично. Не можна любити свою країну тільки тоді, коли ти перемагаєш. Тому я зосередився на тому, що він говорить», — зазначив Байден.

У відповідь на питання, чи не відчуває він провини після замаху через те, що слова могли ненароком когось спровокувати на стрілянину, Байден зазначив, що загроза з боку Трампа є надто сильною, щоб її ігнорувати.

Останні новини:  Смертоносні повені посилили економічну напруженість в Центральній Європі

«Як можна говорити про загрозу демократії, яка є реальною, коли президент говорить такі речі, як він говорить? Ви просто нічого не говорите, тому що це може когось підбурити?… Я не вдавався до такої риторики. Мій опонент вдається до такої риторики», — додав Байден.


newformat.info