Психологи розкрили спосіб розпізнати прихованого тирана в сім’ї

07.07.2024   01:30    7

Крім фізичного насильства існує психологічне, заявляють фахівці. Найчастіше воно передує першому. Однак ознаки образливих відносин в сім’ї часто важко розпізнати-психологи пояснили, на що варто звернути увагу.

Одним з перших ознак психологи називають «бомбардування любов’ю». Йдеться про підвищений інтерес до іншої людини на початку відносин, який може здаватися незручним.

Ця поведінка включає в себе обсипання подарунками, увагою і постійний контакт. Лікарі уточнюють, що нерідко ця, на перший погляд позитивна риса, переростає в жорстокість.

Останні новини:  «Чого не можна робити, коли наближається старість»: Що псує зовнішність дорослої жінки

Фахівці попереджають про психологічні маніпуляції-наприклад, коли агресор змушує іншу людину засумніватися в його адекватності і сприйнятті реальності. Це супроводжується приниженням, образливими жартами, залякуваннями.

У таких випадках тиран буде звинувачувати партнера в тому, чого останній насправді не робив. У підсумку людина не довіряє власним думкам і почуттям, що дає агресору контроль і силу, повідомляють психологи.

Сімейні Тирани, пояснюють медики, контролюють контакти партнера із зовнішнім світом. Наприклад, можуть заборонити спілкуватися з конкретною людиною або відвідувати певні місця.

Останні новини:  Голова крутиться не тільки від анемії та втомленості. Ось ще 7 причин

Кривдник може намагатися ізолювати людину, вказувати, як той повинен вести себе на людях. Експерти підкреслюють, що агресори постійно негативно відгукуються про когось із друзів або членів сім’ї партнера.


elegantwoman.kyiv.ua