Президент Латвії закликав призупинити статус кандидата на вступ до ЄС для Грузії

08.06.2024   18:00    38

 Президент Латвії Едгарс Рінкевичс закликав призупинити статус кандидата на вступ до ЄС для Грузії внаслідок ухвалення скандального закону про «іноагентів».

Про це він сказав, виступаючи на конференції «Riga StratCom Dialogue 2024», передає Укрінформ.

Рінкевичс розкритикував існуючу політику Євросоюзу щодо Грузії. На його думку, Брюссель має діяти терміново та жорстко, щоб відповісти на зростання російського впливу.

Останні новини:  В Ізраїлі прокоментували вибухи пейджерів у «Хезболли»

«Якщо ми не надішлемо дуже ясний і дуже твердий сигнал, а лише висловлюватимемо нашу стурбованість на словах, то ситуація погіршиться», — сказав Рінкевичс.

У цьому контексті він згадав військову агресію Росії у Грузії у 2008 році. Тоді міжнародна реакція була недостатньою та повільною, а багато хто вважав, що Грузія спровокувала Росію, нагадав латвійський лідер.

Останні новини:  Трамп заявив, що якщо він програє, то винні в цьому будуть американські євреї

Рінкевичс також закликав уряд Грузії враховувати побажання свого суспільства і не піддаватися зовнішньому впливу, який може завадити демократичному розвитку країни.

Він наголосив, що Латвія підтримає починання та зусилля Грузії, але тільки в тому випадку, якщо країна поважатиме принципи демократії та верховенства закону.

Фото: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja


news-xl.net