5 «безпечних» продуктів, в яких цукру більше, ніж в шоколадці

19.01.2024   09:34    49

Так званий «прихований» цукор – найнебезпечніший, саме він найчастіше винен в підвищеному рівні глюкози в крові і резистентності клітин до інсуліну. На жаль, він часто ховається навіть в тих продуктах, які ми звикли вважати безпечними.

Лікарі і фахівці з харчування не рекомендують відмовлятися від солодкого повністю: глюкоза — це найдоступніше «паливо» для наших клітин, а також доступний спосіб підняти настрій і зняти тривожність. Щоб залишатися здоровим і не порушувати здоровий баланс інсуліну, варто контролювати кількість цукру — і особливу увагу звертати на ті продукти, в яких цукор і його похідні може бути прихованим. Ми зібрали п’ять продуктів, які прикидаються корисними, а насправді можуть бути перенасичені цукром більше, ніж шоколадний батончик.

Останні новини:  Незвичайний вплив газованої води на імунітет виявили вчені

Протеїнові батончики

Вважаєте, це простий спосіб швидко заповнити дефіцит білка, вгамувати голод і зарядитися енергією? Уважно читайте склад: у багатьох з них цукру більше, ніж власне протеїну. Окремі екземпляри можуть містити до 30 грамів цукру – практично добова норма!

Йогурт з наповнювачем

Йогурт – прекрасний продукт для сніданку і майже ідеальний перекус … але тільки в тому випадку, якщо в ньому немає нічого, крім власне йогурту. Готові стаканчики з наповнювачем з фруктів або ягід можуть містити до шести чайних ложечок цукру — це занадто багато і для дорослих, і для дітей.

Останні новини:  Медики з Великобританії назвали симптом двох видів раку

В’ялена журавлина

Дуже корисна ягода, яку можна їсти в свіжому вигляді — або додавати в сушеному до ранкової каші, випічки або в йогурт. Але перш ніж купувати, уточніть, чи не використовувався при виготовленні цукровий сироп: справа в тому, що журавлина — терпка ягода, і багато виробників намагаються компенсувати кислуватий смак за допомогою сиропу. А ми отримуємо до 30 грамів цукру з кожної порції ягід. Непробачно багато.

Виноградний сік

Строго кажучи, фруктові соки взагалі варто пити у виняткових випадках: в них немає клітковини, яка контролює процес всмоктування глюкози, через що після кожної склянки соку ми отримуємо справжній інсуліновий укол. Але виноградний сік, мабуть, найнебезпечніший: в звичайному склянці міститься 36 грамів цукру — занадто багато.

Останні новини:  Дієтологиня розповіла про реакцію організму на щоденне вживання бананів

Знежирені молочні продукти

Якщо ви жінка і особливо якщо ви старше 40 років, вам варто зовсім відмовитися від продуктів зі знежиреного молока: чим старше ми стаємо, тим сильніше нам потрібен кальцій, а він (а також вітамін D), якого також багато в молочних продуктах, не засвоюється без достатньої кількості жиру. Потрібні додаткові аргументи? Практично всі продукти, “вільні” від жиру, перенасичені цукром — для посилення смаку.