З подвійним захистом батареї: позашляховик Lexus LX уперше став гібридом

Сьогодні,   16:31    240

Компанія Lexus офіційно представила перший гібридний позашляховик LX 700h. Автомобіль отримав нову силову установку на базі бітурбодвигуна V6 на 3,5 літра. Бензиновий двигун у новинці поєднується з десятидіапазонним автоматом.

 

Цікаво, що гібридна система може перемикатися між режимами “тільки двигун” і “тільки електромотор”, причому на випадок відмови гібридної надбудови японці залишили новинці і стартер, і генератор.

Останні новини:  Суперкросовер Ferrari Purosangue підготують для бездоріжжя

Батарея, розміщена в задній частині підлоги, поміщена в герметичний дворівневий піддон, оснащений датчиком протікання. Завдяки цьому LX 700h може форсувати броди завглибшки до 700 міліметрів. Від акумулятора можна запитати пристрої потужністю до 1,5-2,4 кіловат. Під нову установку посилено раму, змінено кронштейн кріплення запаски та задні опори двигуна.

Останні новини:  У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck через травмонебезпечний дизайн

Гібридна система Lexus також допомагає на бездоріжжі. Електромотор тут вперше може бути задіяний при включенні понижуючого ряду роздатки, що стане в нагоді в сценаріях, що вимагають максимально точного дозування тяги. Втім, для любителів оффроуда Lexus має спеціальну пропозицію — новий LX Overtrail з блокуваннями всіх диференціалів і ексклюзивним кольором кузова Moon Desert.

Останні новини:  Найпопулярніші електромобілі вересня на українському ринку



autogeek.com.ua