Водіям розповіли 5 способів, як усунути шум від шипованої гуми

Вчора,   23:20    69

Водіям розповіли 5 способів, як усунути шум від шипованої гуми

Всі автовласники помічають появу додаткового шуму після встановлення шипованої зимової гуми замість літньої. Проте не всі готові терпіти цей звук. Експерти розповіли про п’ять ефективних способів, які допоможуть знизити рівень шуму під час їзди по асфальту.

Що важливо знати

Щоб уникнути зайвого шуму, можна ще на етапі вибору гуми придбати звичайні зимові шини типу «липучки». Проте в багатьох регіонах зимовий рух безпечний лише на шипованій гумі.

Останні новини:  Ароматний грибний суп з ковбасою зі старочеської кухні

При виборі варто звернути увагу на жорсткість гуми та малюнок протектора. Жорсткіші шини виробляють більше шуму, а асиметричний малюнок протектора знижує цей рівень. Виробники часто вказують рівень шуму у децибелах на боковій поверхні шини.

Якщо шипована гума вже встановлена, можна знизити рівень шуму, збільшивши тиск у шинах на 0.2-0.4 атмосфери. Також важливо не ігнорувати налаштування кутів сходження розвалу коліс, оскільки неправильні кути можуть підвищувати шум. Ще одним ефективним способом є встановлення шумоізоляції на колісні арки, що особливо корисно для автомобілів, розроблених для м’яких кліматичних умов.


nnews.com.ua

Останні новини:  Більше ретро: наймиліший електромобіль українського ринку Citroen Ami суттєво оновили