Весни — не чекаю, а саджаю клумбу під зиму: роблю ось цю 1 дію і найпершою з смт милуюся пишними квітами

Вчора,   22:46    74

Саме восени багато хто з нас вирішує закласти новий сад, розбити клумби або висадити декоративні кущі. Посадка саджанців у цей період має свої переваги та виклики, які вкрай варто врахувати.

Городник розповів, як правильно розселити рослини на клумбі перед зимою

Розгляньмо, що може подарувати нам осіння посадка, а які підводні камені слід обійти.




Осіння посадка саджанців має чимало прихильників, і це не дивно, бо осінні дощі насичують ґрунт вологою, завдяки чому рослини не страждають від нестачі води, і їх коренева система починає активно розвиватися.

Останні новини:  Був музей, став будинок: що приховують Печерські пагорби, де за життя жила Ніна Матвієнко – фото маєтку
Досвідчені городники розповіли, як посіяти салат під зиму

Далі, восени температури вже не такі спекотні, як у літні місяці, але ще й не настільки низькі, щоб зашкодити рослинам. Це дозволяє саджанцям не витрачати енергію на боротьбу з високою температурою і сприяє спрямуванню сил на укорінення та адаптацію.

Ще одним “за” є те, що з настанням холодів активність багатьох садових шкідників значно знижується, а деякі взагалі зникають до весни. Це зменшує ризик зараження.

Останні новини:  Дочка Емінема розкрила стать майбутньої дитини

Ну і, нарешті, посаджені восени саджанці отримують значну перевагу перед весняними побратимами. Вони встигають укорінитися ще до настання морозів, і навесні з настанням тепла одразу починають рости. Це дає їм фору у зростанні та розвитку.

Недоліки осінньої посадки

Городники поділились досвідом посадки часнику на Покрову – вирощування озимої рослини на грядціГородники поділились досвідом посадки часнику на Покрову – вирощування озимої рослини на грядці

Попри всі переваги, осіння посадка має і свої ризики, тому що осінь непередбачувана, і замість поступового зниження температури може подарувати різке похолодання. Молоді посадки, які ще не встигли укорінитися, можуть постраждати від перших морозів. Якщо ж осінні місяці виявилися сухими, саджанцям бракуватиме вологи для повноцінного вкорінення. Це означає, що садівнику доведеться подбати про регулярний полив, що іноді важко зробити, особливо якщо сад розташований далеко від дому.

Останні новини:  Як без зусиль відіпрати шоколад з одягу: поради досвідчених господинь

Звісно, висаджені восени рослини потребують особливої уваги у вигляді утеплення. Це може бути мульчування кореневої зони, накриття стовбурів агроволокном або спеціальними укриттями для чутливих до морозів рослин. Без цього додаткового захисту молоді саджанці можуть не пережити сувору зиму.


noviydoctor.com