Вчені виявили залежність між прийомом їжі і біологічним годинником

Сьогодні,   03:59    72

Дослідження вчених, що фінансується медичною дослідницькою Радою (MRC), дозволило виявити взаємозв’язок між біологічним годинником і прийомом їжі. Експерти вважають, що це поліпшене розуміння може привести до нових способів ослаблення хвороби, пов’язаної з нічною роботою або зміною часових поясів.

За словами фахівців, біологічний годинник людини синхронізуються з навколишнім середовищем в залежності від часу доби і прийому їжі. Цей взаємозв’язок дуже важливий, а порушення, пов’язані з нічною роботою або поїздками зі зміною часових поясів, можуть бути шкідливими для здоров’я. Важливо відзначити, вважається, що прийом їжі в незвичний час є основною причиною порушення роботи циркадного ритму. Проте, раніше не було відомо, як саме годинник тіла реагує на час прийому їжі. Вчені з Лабораторії молекулярної біології MRC (LMB) в Кембриджі і їх колеги з Університету Манчестера змогли визначити у своєму дослідженні, що інсулін служить основним сигналом, який допомагає повідомляти час прийому їжі клітинним годин по всьому тілу і тим самим посилюючи циркадний ритм. Експерименти були проведені на культивованих клітинах, які пізніше були відтворені на мишах, що підтвердило висновки.

Останні новини:  Honda представила ​​гібридний кросовер Breeze 2025

“В основі цих клітинних годинників лежить складний набір молекул, взаємодія яких забезпечує точний 24-годинний час. Ми показали, що інсулін, що виділяється під час їжі, може служити сигналом часу для клітин всього організму», – зазначив керівник дослідницької групи Джон О’Ніл.


glamour.kyiv.ua