Російський план закінчення війни в Україні: Лавров оголосив список вимог

Вчора,   23:00    1022


Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив, що кремль пропонує «життєздатний план завершення війни в Україні».

Про це стало відомо з його інтерв’ю Newsweek.

Він переконаний, що саме НАТО посіяв насіння війни десять років тому і продовжує розпалювати вогонь.

«росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання, яке має усунути першопричини кризи. Він має бути спрямований на припинення конфлікту, а не на припинення вогню», – наголосив Лавров.

Останні новини:  Росія у вересні зазнала максимальних середньодобових втрат у війні, – розвідка Британії

За словами очільника російського МЗС, план передбачає поступки з боку України стосовно територій, зокрема йдеться про Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області, а також Крим. Окрім того, Київ має відмовитись від прагнення вступити в НАТО та провести «демілітаризацію та денацифікацію», а усі санкції проти рф мають бути скасовані.

«Захід має припинити постачання зброї, а Київ має припинити бойові дії. Україна має повернутися до свого нейтрального, позаблокового та без’ядерного статусу, захистити російську мову, поважати права та свободи своїх громадян», – розповів голова ворожого МЗС.

Однак, з його слів, відновлення миру поки не входить у плани саме України. Російський чиновник нагадав, що президент Володимир Зеленський заборонив переговори з москвою і рішення свого не скасовував.

Останні новини:  У рф пригрозили Заходу за застосування західної далекобійної зброї на її території

Також Лавров згадав, що Захід обговорює питання дозволу на далекобійні удари своєю зброєю по території рф. Він попередив, що така «гра з вогнем» може призвести до «небезпечних наслідків».

«Сьогодні світ переживає «багатополярний момент». Перехід до багатополярного світового порядку є природною частиною перебалансування сил, що відображає об’єктивні зміни у світовій економіці, фінансах і геополітиці. Захід чекав довше за інших, але також почав усвідомлювати незворотність цього процесу», – додав міністр.

Останні новини:  В день народження Путіна хакери вимкнули найпопулярніші пропагандистські телеканали РФ


chasdiy.org