Путін вирішив напасти на Україну після виходу військ США з Афганістану – німецька військкорка

Сьогодні,   10:00    166

Путін вирішив напасти на Україну після виходу військ США з Афганістану – німецька військкорка

На думку журналістки, якби американські війська не вийшли з Афганістану, російський диктатор, «можливо, ще раз подумав би, чи нападати на цю країну (Україну – ред.) таким чином».

Президент Росії Володимир Путін вирішив почати повномасштабну війну проти України після виходу військ США з Афганістану. Якби виведення американських сил не було, «Україна сьогодні могла б бути в іншому становищі».

Останні новини:  “Повинен визнати, що він помилявся”: у МЗС Литви висловилися про візит Гутерріша до Росії

Про це військова кореспондентка Катрін Айґендорф заявила в інтерв’ю телеканалу ZDF, повідомляє BILD, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Вона багато років працювала в Москві, висвітлювала зокрема Чеченську війну, війну на Донбасі, війну в Афганістані, повномасштабну війну Росії проти України.

Айґендорф назвала виведення американських військ з Афганістану одним із головних переломних моментів і найбільшою зовнішньополітичною помилкою президента США Джо Байдена.

«На цьому США попрощалися з роллю провідної сили. Почалося все з Дональда Трампа, який уклав угоду з терористичною організацією «Талібан», не включаючи до договору обраний уряд Афганістану, що сам по собі був катастрофою! Незважаючи на всі попередження, Джо Байден провів той хаотичний відхід», – висловилась журналістка.

Останні новини:  Молдова готова стати троянським конем Путіна в Європі, – Newsweek

Вона зазначила, що Путін, звісно ж, стежив за цим із великою увагою. Афганістан був центром краху Радянського Союзу, і президент РФ «дуже добре дивився, що там відбувається».


uainfo.org