Презентовано трейлер документальної драми "Сімейний альбом" (ВІДЕО)

Сьогодні,   14:35    221

Команда документального фільму «Сімейний альбом», створеного за державної підтримки, представила офіційний трейлер та оголосила дату всеукраїнської прем’єри стрічки.

Через родинну історію австрійського інженера Александра Вінербергера, який у 1933 році таємно сфотографував жертв Голодомору в Україні, та його правнуки — британської фотохудожниці, Самари Пірс — фільм «Сімейний альбом» показує, що єдиною справжньою причиною війни Росії проти України є незмінне протягом століть прагнення російської імперії та її наступників  знищити український народ і його ідентичність.

Останні новини:  Екіпаж поліції "Білий янгол" евакуйовував людей з Курахівської громади в екстремальних умовах (відео)

У національний кінопрокат фільм вийде 21 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору. Світова прем’єра «Сімейного альбому» відбудеться у жовтні на ювілейному 40-му Варшавському міжнародному кінофестивалі (40 Warszawski Międzynarodowy Festiwal Filmowy, WFF), де стрічка представлятиме Україну в конкурсній програмі фестивалю класу «А» в секції документальних фільмів.

Останні новини:  Намагались втекти, а стали «трьохсотими» та «двохсотими»: ліквідація окупантів у лісосмузі (ВІДЕО)

Фільм «Сімейний альбом» створено на замовлення державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» компанією «ГУД МОНІНГ ДІСТРІБЬЮШН» (Good Morning Films). Він став одним з переможців Мистецького конкурсу на виробництво серіалів та фільмів сучасної тематики, який відбувся у 2023 році.

Самара Пірс

Режисерка — Марина Ткачук, продюсер — Андрій Корнієнко, виконавча продюсерка — Злата Єфіменко, оператор-постановник — В’ячеслав Раковський, композитор — Хоссейн Мірзаголі, режисер монтажу — Олексій Тараненко, звукорежисер — Андрій Обод, історичний консультант — Яна Гринько.




Наукову та консультаційну допомогу під час зйомок команді фільму надав Національний музей Голодомору-геноциду. Також, за підтримки Українського культурного фонду, фільм вже перекладено та озвучено п’ятьма мовами: англійською, польською, німецькою, французькою та іспанською.

Останні новини:  Прикордонники показали збиття ворожих “Шахедів” на Дніпропетровщині (ВІДЕО)
Кадр з фільму «Сімейний альбом»