В Іспанії опозиційні сили в неділю вимагали відставки прем’єр-міністра, соціаліста Педро Санчеса, та оголосили про намір подати скаргу на його партію через підозри у корупційних діях. Про це повідомляє Le Figaro.

Праві партії висловили свої підозри на основі публікацій про колишнього найближчого радника прем’єр-міністра Педро Санчеса, ексміністра Хосе Луїса Абалоса. Генеральний секретар консервативної Народної партії Кука Гамарра закликав Санчеса піти у відставку, стверджуючи, що нові деталі вказують на систематичну корупцію під його керівництвом. В понеділок Народна партія планує подати скаргу на Соціалістичну партію через підозри в незаконному фінансуванні та корупції, пов’язані з корупційним скандалом Абалоса, що виник під час пандемії.

Останні новини:  Влада Венесуели відбирає закордонні паспорти в журналістів


Абалос, який обіймав посаду міністра транспорту з 2018 по 2021 рік, був виключений з Соціалістичної партії в лютому, коли вибухнув скандал. Його звинуватили в отриманні відкатів від контрактів на постачання масок.

Останні новини:  Німеччина більше не відправлятиме важку військову техніку до України – Bild

«Просимо Педро Санчеса піти у відставку – він не може залишатися на чолі іспанського уряду більше ні хвилини», – заявив на пресконференції генсек консервативної Народної партії Кука Гамарра. За його словами, подробиці, які нині спливають, «розкривають систематичну корупцію, на чолі якої стоїть Педро Санчес».





expert.in.ua