Наступним роботаксі Waymo стане Hyundai IONIQ 5

Вчора,   23:21    189


Waymo оголосила про “багаторічне стратегічне партнерство” з Hyundai Motor Company, починаючи з повністю електричного позашляховика IONIQ 5 SUV.

На сьогоднішній день сервіс таксі Waymo One використовує автомобілі Chrysler Pacifica і Jaguar I-Pace, а на черзі – кастомне роботаксі.

Після цього з’явиться IONIQ 5, і обидві компанії зараз працюють над інтеграцією апаратного забезпечення та набору датчиків Waymo 6-го покоління. Також будуть “спеціальні модифікації, готові до автономної роботи, такі як надлишкове обладнання та двері з електроприводом”. Waymo заявляє, що “800-вольтова архітектура мінімізує час бездіяльності завдяки одній з найшвидших в галузі швидкостей зарядки”. Пасажири можуть очікувати, що “добре обладнаний і просторий салон запропонує багато місця для ніг, над головою і заднього вантажного простору”.

Останні новини:  Новий дешевий кросовер Subaru показали в деталях

Ці транспортні засоби будуть побудовані в Джорджії (на заводі Hyundai Motor Group Metaplant America), а потім будуть інтегровані з технологією автономного водіння Waymo Driver.

Waymo заявляє, що цей парк буде мати “значний обсяг протягом декількох років для підтримки зростаючого масштабу Waymo One”. Hyundai додає, що “виділить значну кількість транспортних засобів для автопарку Waymo One, оскільки він продовжує розширюватися”.

Що стосується доступності, то “початкові дорожні випробування” розпочнуться до кінця 2025 року.

Останні новини:  Експерти розповіли, як під час купівлі розпізнати європейські автомобілі-потопельники

Примітно, що це “перша фаза” партнерства Waymo і Hyundai, коли обидві компанії “вивчають додаткові можливості для співпраці”. Інших подробиць немає, але Waymo в минулому вже згадувала про ідею “особистого володіння автомобілем”.


nnews.com.ua