Купила 3 пачки солі та посипала город: дідусь з села підказав дивний, але робочий метод оздоровлення ґрунту

Сьогодні,   00:38    88

Чи знали ви, що сіль може бути корисною для городу? Простий метод допоможе оздоровити ґрунт і підготувати його до наступного сезону. Дізнайтеся, як зробити це правильно!

Городники розповіли про спосіб оздоровлення городу звичайною сіллю

Ми звикли використовувати сіль лише на кухні. Але вона також може допомогти в саду та на городі. Цим методом часто користуються досвідчені господарі в селах. Коли сіль потрапляє в ґрунт, вона здатна пригнічувати ріст деяких бур’янів і дрібних шкідників, що живуть у верхньому шарі. Це очищує землю та готує її до наступного посіву.




Але необхідно бути обережними. Надлишок солі зробить ґрунт непридатним для вирощування більшості культур. Якщо вирішите використовувати цей метод, рівномірно розкидайте невелику кількість солі та добре поливайте, щоб запобігти концентрації в одному місці. Деякі культури, як буряк чи шпинат, перенесуть вищу солоність, але інші, як квасоля та морква, — ні.

Останні новини:  Як швидко прибрати наклейки з будь-якої поверхні
Сіль може оздоровити ґрунт, але також пригнітити ріст рослин при надмірному використанні

Якщо не впевнені, що зможете підібрати оптимальну кількість солі, тоді зверніть увагу на інші способи оздоровлення ґрунту. Чудовим способом є сівозміна. Взагалі вона має бути основним правилом для тих, хто хоче мати здоровий город. Щороку змінюйте розташування культур. Це запобігає виснаженню ґрунту та накопиченню хвороб, специфічних для певних рослин.

Також високу ефективність продемонстрували компостування та мульчування. Компост — це дешевий і екологічний спосіб підвищення врожайності. Роблячи компост з органічних відходів, ви отримуєте подвійну вигоду: раціонально використовуєте частину сміття та отримуєте дуже ефективне добриво, багате поживними речовинами.

Останні новини:  Зібров замилував ніжностями з "подругою" та похвалився врожаєм грибів. Відео
Компост — ефективний спосіб зробити ґрунт здоровішим та родючішимКомпост — ефективний спосіб зробити ґрунт здоровішим та родючішим

Що ж стосується мульчування, то воно допомагає пригнічувати ріст бур’янів і утримує в ґрунті вологу. Завдяки цьому земля поступово збагачується. А завдяки сидератам (посів гірчиці або люпину) можна підвищити вміст азоту та органіки.

Періодично перевіряйте кислотність ґрунту. Оптимальний рівень pH знаходиться між 6.0 і 7.0. Занадто кислий ґрунт можна нормалізувати вапном чи доломітовим борошном. А природними добривами, як настої з кропиви чи яєчна шкарлупа, можна збагатити землю мікроелементами.

Останні новини:  Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів


noviydoctor.com