Канада надасть Україні військову допомогу майже на 50 млн доларів: що у пакеті

Сьогодні,   10:31    201

Канада надасть Україні військову допомогу майже на 50 млн доларів: що у пакеті

Канада надасть Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США). Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та засоби захисту.

Як повідомляє Reuters, пакет допомоги, в рамках якого також виділяються гроші на навчання українських військ, є частиною військового фінансування у розмірі 500 мільйонів канадських доларів, обіцяного прем’єр-міністром Джастіном Трюдо у липні, інформує UAINFO.org з посиланням на «РБК-Україна».

Останні новини:  В Австрії спробують створити коаліцію без Партії свободи

«Оголошена сьогодні військова допомога забезпечує Україну важливими ресурсами, необхідними для захисту від російської агресії. Канада продовжить робити все можливе, щоб допомогти їм здобути перемогу», — заявив міністр оборони Канади Білл Блер.

Канада, один із найпослідовніших прихильників Києва на міжнародному рівні, минулого місяця заявила, що передасть Україні 80 840 надлишків невеликих неозброєних ракет класу «повітря-земля», а також 1300 боєголовок.

Загалом з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Канада виділила 4,5 млрд канадських доларів на військову допомогу.

Останні новини:  У Китаю з'явився новий тип підводних човнів, і він дуже небезпечний, – The Telegraph


uainfo.org