“Йде незворотним шляхом”: у США прокоментували можливість запрошення України в НАТО

Сьогодні,   07:23    198

 

Влітку цього року в НАТО наголошували, що Україна точно стане членом Альянсу. Тепер тривають переговори щодо наближення країни до вступу. Про це повідомила постійний представник США при НАТО посол Джуліанн Сміт, пише РБК-Україна, посилаючись на онлайн-брифінг для журналістів.

“Щодо запрошення, я думаю, що позиція НАТО щодо цього була дуже чіткою. Цього літа на 75-му ювілейному саміті ми заявили, що Україна йде незворотним шляхом членства і що Україна стане членом альянсу”, – підкреслила вона.

Останні новини:  Над військовою авіабазою Ленглі у США 17 днів кружляв рій невідомих БПЛА 

Також Сміт прокоментувала бажання України отримати запрошення до НАТО. За її словами, наразі альянс перебуває не на тому етапі, коли йдеться про надання запрошення найближчим часом.

“Але, як завжди, ми продовжуватимемо розмови з нашими друзями в Україні, щоб поговорити з ними про те, як вони можуть продовжувати наближатися до цього альянсу”, – зазначила постійний представник США при НАТО.

Останні новини:  У Молдові відбудеться другий тур президентських виборів

НАТО і Україна – останні новини

Раніше військовий експерт Михайло Самусь заявив, що термінове запрошення України до членства в НАТО зведе нанівець усі потуги російського диктатора Володимира Путіна у війні. Він вважає, що якщо Україну запросять до Альянсу, скільки б президент РФ не руйнував українські міста, він вже ніколи фактично не завоює Україну.

Водночас генеральний секретар НАТО Марк Рютте прокоментував перший пункт Плану перемоги України, який передбачає запрошення до членства в Альянсі. За його словами, НАТО у Вашингтоні вирішило зробити шлях до членства в НАТО для України незворотним.

Останні новини:  На виборах в США Трамп випереджає Харріс на 10%


uapress.kyiv.ua