Ізраїль відклав удар по Ірану

Сьогодні,   08:45    363

Ізраїль відклав удар по Ірану - ЗМІ

Фото: Getty Images

Ізраїльський винищувач F-35

Витік американських документів затримав атаку через необхідність змінити певні стратегії та компоненти, стверджують джерела.

Ізраїль вирішив відкласти удар по Ірану у відповідь на масштабний ракетний обстріл 1 жовтня через витік інформації з Пентагону з нібито оцінкою планів ЦАХАЛ. Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела у четвер, 24 жовтня.

Останні новини:  На економіку Росії чекає обвал: що прогнозують аналітики — Bloomberg

Стверджується, що Ізраїль стурбований тим, що ці дані можуть допомогти Ірану зрозуміти «природу нападу», і тому потрібно скласти новий план.

«Витік американських документів затримав атаку через необхідність змінити певні стратегії та компоненти… Відплата буде, але це займе більше часу, ніж передбачалося», – розповіло джерело у розвідці, обізнане з ізраїльськими планами.

Останні новини:  Туреччина завдала авіаударів по об'єктах у Сирії та Іраку після теракту в Анкарі

Зазначається, що документ з розвідувальними даними був оприлюднений на проіранському Telegram-каналі минулої п’ятниці. У ньому нібито містилася оцінка від США ймовірної відповіді Ізраїлю, що була заснована на супутникових знімках та інших розвідувальних даних.

А вже на наступний день стало відомо, що у США розслідують витік даних щодо планів Ізраїлю на рахунок Ірану. Документи під грифом «цілком таємно» потрапили в мережу. При цьому один із них свідчить про наявність у Ізраїля ядерної зброї.

Останні новини:  Держдума ратифікувала договір про «всеосяжне партнерство» Росії з КНДР

У свою чергу прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляв, що планується завдати удару по військових цілях Ірану, а не по ядерних або нафтових об’єктах.


korrespondent.net