Генсек НАТО прогнозує для України "найважчу зиму"

Сьогодні,   11:25    197

Генсек НАТО прогнозує для України найважчу зиму

Фото: Getty Images

Генсек НАТО Марк Рютте

РФ продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру країни, тому Київ потребує допомоги партнерів, наголосив Марк Рютте.

Україна — на порозі найсуворішої зими від початку повномасштабного вторгнення Росії, бо Москва продовжує атакувати критично важливу енергетичну інфраструктуру країни. Про це заявив новий генсек НАТО Марк Рютте на прес-конференції у вівторок, 8 жовтня.

Останні новини:  Осіння посівна-2024: за тиждень – ще плюс 1 млн.га озимих культур

«НАТО має і робитиме більше, щоб допомогти Україні. Чим більше військової підтримки ми надамо, тим швидше закінчиться ця війна», — наголосив посадовець.

За його словами, допомога від країн НАТО є «життєво важливою для того, щоб Україна продовжувала боротьбу».

Він назвав ситуацію на фронті складною для України: хоч ЗСУ утримують частину Курської області Росії, та росіяни продовжують повільно просуватись на Донбасі, однак вказує й на астрономічні втрати російського агресора.

«Наскільки мені відомо, вони щодня втрачають 1000 вбитими та пораненими. Це на додаток до 500 000 вже вбитих і поранених. Але що я побачив за роки з кінця лютого 2022 року, що українці знову і знову показують, що з їхньою хоробрістю та творчим підходом, вони можуть опиратись російським силам. Вони це зробили і будуть робити в майбутньому, але їм потрібна наша допомога і вона потрібна тепер», — підкреслив Рютте.

Останні новини:  В Україну йдуть заморозки та мокрий сніг: коли вдарить холоднеча


korrespondent.net