Ford презентував новий позашляховик Expedition

Сьогодні,   12:31    345

Американський бренд Ford презентував нове покоління позашляховика Expedition, але поки лише для місцевого ринку.

З огляду на те, що Ford значною мірою вийшов із бізнесу класичних автомобілів, автовиробник інвестує більше ресурсів у те, що найкраще продається в Америці: позашляховики та пікапи. Expedition, у своєму п’ятому поколінні, є найбільшим сімейним позашляховиком бренду та пропонує кілька інновацій у 2025 році. Про це повідомляє Motorcar.

До них входять додаткова позашляхова комплектація Tremor, великий внутрішній екран і справді корисні розділені двері багажника, успадковані від спорідненого Lincoln Navigator.

Новий Expedition передбачувано величезний, значною мірою успадкувавши розміри свого попередника. У стандартній комплектації його довжина становить 5,33 метра, а колісна база — 3,11 метра. Якщо обрати ще більший Expedition Max, довжина збільшиться до гігантських 5,63 метра, а 3,34 метра будуть між осями. Обидва варіанти повнорозмірного позашляховика мають ширину 2,03 метра, а висоту – 1,98 метра.

Хоча модель би явно вітали в Європі, але експортувати позашляховик на Старий Континент все одно не планується. Крім того, Ford знає про погані продажі американського Explorer з підзарядним гібридом.

Останні новини:  Land Rover найняли робота-собаку: шукатиме витоки газу та перевірятиме працівників

Позашляховик оснащений 3,5-літровим двигуном V6 EcoBoost потужністю 405 к.с. і крутним моментом 651 Нм. Він поставляється в комплектаціях Active, King Ranch і Platinum. Ford також пропонує потужний варіант із 446 к.с. і 691 Нм, стандартно для комплектації Tremor і опціонально для Platinum. В обох випадках потужність передається на колеса через 10-ступінчасту автоматичну коробку передач.

Хоча зовнішній дизайн був еволюційним, інтер’єр є революційним. Від планшета в портретному форматі відмовилися на користь набагато тоншого компонування. Пропонується ще більше простору на екрані з 24,0-дюймовим панорамним дисплеєм і 13,2-дюймовим сенсорним екраном.

Останні новини:  Як під час купівлі розпізнати європейські автомобілі-потопельники

Є ще деякі фізичні елементи керування та нова центральна консоль з електрорегулюванням. При натисканні кнопки його можна відсунути майже на вісім сантиметрів. Найбільші позашляховики GM також мають це.




Справжній трюк для вечірок у задній частині, де новий Expedition отримав розділену задню кришку, яка може витримувати до 500 фунтів (226 кг), що робить її ідеальною для вечірки біля дверей багажника.

Вбудована спинка служить столиком, а в багажному відділенні є розетки для заряджання пристроїв. Цей розумний роздільний клапан є стандартним для всього асортименту та має електричне керування.

Tremor приєднується до сімейства Expedition з 33-дюймовими всюдихідними шинами General Grabber і дорожнім просвітом 27 см. Він не тільки має покращений двигун, згаданий вище, але також має захист днища для паливного баку, роздавальної коробки та передньої осі.

Останні новини:  4 причини, чому необхідно оглядати машину знизу після ремонту в автосервісі

Ford пропонує підніжки, натхненні Raptor, передню стійку та режим Rock Crawl. Підвіску також переналаштували на бездоріжжя, а на задній осі встановлено електронний диференціал підвищеного тертя. Також можна помітити кілька помаранчевих акцентів, як і в інших Ford із комплектацією Tremor.

Без зчіпного пристрою для розподілу навантаження Expedition може буксирувати до 3175 кілограмів. Максимально можливо 4,35 тонни. Залежно від версії розмір коліс варіюється від 20 дюймів до 24-дюймового комплекту з шинами 285/40R24.

Новий Expedition має переваги новітньої функції гучного зв’язку Ford BlueCruise на шосе. Це також включає систему гучного зв’язку для зміни смуги руху, яка активується натисканням покажчика повороту.

Старт продажів відбудеться 24 жовтня, а американські дилери Ford отримають нову Expedition наступної весни. Ціни починаються від 61 700 доларів, що робить новинку приблизно на 6 000 доларів дорожчою за попередню модель.


newsauto.com.ua