Експерти перерахували неочевидні причини появи прищів на обличчі

Сьогодні,   16:31    103

 

Багато хто вважає, що висипання на обличчі з’являються або через неправильно підібраний догляд, або через вживання великої кількості шкідливої їжі. Однак причин такого неприємного явища набагато більше. Про деякі з них розповіли лікарі-косметологи.

Одна з таких причин, за словами косметологів, — часті перекуси. Медики зазначили, що після кожного приймання їжі виробляється інсулін. Це, своєю чергою, призводить до збільшення кількості висипань.

Останні новини:  Родзинки та чорнослив: як визначити якісний та корисний продукт

Ще одна неочевидна причина — використання кремів, у складі яких присутні олії.

Часто олії утворюють плівку на шкірі — так званий ефект парника. Річ у тім, що під цією плівкою збирається себум. Ще одна причина полягає у використанні великої кількості очищувальних масок, точкових засобів. Вони роблять себум шкіри щільнішим і густішим, додали фахівці.

Останні новини:  Смартфони негативно впливають на розвиток дітей

Висипання можуть з’явитися і в тому разі, якщо ви забули вчасно змінити наволочку.

Наволочку краще міняти якомога частіше. Клітини шкіри під час сну відлущуються і залишаються на подушці разом із себумом. Виходить гарне живильне середовище для мікробів, які спричиняють висипання, пояснили косметологи.

Нерідко проблеми зі шкірою трапляються у людей, які люблять каву. Річ у тім, що занадто часте вживання напоїв з кофеїном може призвести до зневоднення, вологи позбудеться, зокрема, шкіра. Це також може стати причиною появи висипань.

Останні новини:  Чому засмагати – це шкідливо?


glamour.kyiv.ua