Чому суші їдять паличками?

Сьогодні,   08:34    156


Суші роли Київ споживачі часто замовляють в компанії з промовистою назвою БагатоЛосося. Вони насолоджуються смаком улюблених страв, використовуючи для споживання палички. Чому вибір випав саме на ці прибори? Так склалося традиційно. І є на те культурні та практичні причини.

Використання паличок для їжі є давньою традицією в багатьох азійських країнах. І Японія не стала винятком. Японці обирають їх, зважаючи на гігієнічність. Застосовуючи палички, можна уникнути прямого контакту їжі з руками, що важливо під час спільної трапези.

Використання таких елементів є оптимальним способом споживання їжі, особливо коли мова йде про сирі морепродукти. Зверніть увагу, суші складаються з ніжних інгредієнтів, як от сире чи мариноване філе риби, морепродукти, водорості та приправлений рис. Пальці можуть зруйнувати текстуру, а тепло від рук здатне змінити смак або вплинути на свіжість риби. Паличками легше підняти шматок суші, не пошкодивши його структуру.

Останні новини:  Цікаві пішохідні маршрути України: шлях Святого Якова, карпатські стежки, Холодний Яр

Зручність та практичність

В Японії палички символізують вишуканість та повагу до їжі. Їх використання під час споживання суші є вимогою японського етикету та елементом культурної спадщини. Навіть сьогодні, коли в деяких випадках допускається їсти роли руками, палички залишаються основним інструментом, який показує шанобливе ставлення. Крім того, з їх допомогою легко контролювати, скільки соєвого соусу потрапляє на суші. Вмочувати продукт у соус потрібно вкрай обережно, щоб не перебити смак риби. Паличками це робити набагато зручніше.

Палички дозволяють легко брати невеликі шматочки їжі та забезпечують зручний процес споживання суші та інших страв, що складаються з дрібних елементів, як от роли чи сашимі. З їх допомогою простіше зосереджуватися на смаколиках та насолоджуватися смаком, в процесі не доводиться відволікатися на незручне розміщення шматків. Хоча в сучасному світі багато людей їдять суші руками, особливо нігірі, в Японії палички залишаються головним столовим прибором, оскільки це практично й традиційно.

Останні новини:  П’ять міфів про свинину, в які не потрібно вірити

Чим можна їсти суші окрім паличок

Окрім паличок, суші можна споживати кількома іншими способами, залежно від ситуації, особистих уподобань та традицій. Найчастіше їх їдять руками. Це типово навіть для Японії, якщо в ресторані замовляють нігірі. Більш того, такий спосіб вважається правильним, оскільки руки дозволяють акуратно підняти шматочок, не порушуючи його структури. Також можна повністю обійтися без приборів, замовивши роли, особливо, якщо шматочки великі та важкі.




У випадках, коли палички незручні або недоступні, можна використовувати вилку. Це не зовсім традиційно й нечасто зустрічається в японських ресторанах, але, наприклад, в західних суші-ресторанах вилку іноді надають клієнтам, для зручності, якщо вони не звикли до паличок. Виделкою зручно їсти роли або сашимі, але для споживання більш делікатних шматочків, як нігірі, вона може бути менш практичною.

Останні новини:  Що повинна зробити дівчина до того, як скріпити свої стосунки шлюбом

Ще рідше під час поїдання суші їх поціновувачі користуються ложкою. Втім, вона може бути корисною, якщо суші подають з великою кількістю начинки, соусом або з великою кількістю рису, наприклад, суші в чашці (каісен-дон). Ложка зручна для того, щоб збирати одночасно рис і начинку. Вона також може бути корисною для ролів з начинкою, яка легко випадає, наприклад, для суші з ікрою.

Примітно, що деякі ресторани, як альтернативу паличкам, пропонують спеціальні пластикові або бамбукові щипці. Вони дозволяють зручно захоплювати шматочки, особливо якщо є ризик їх пошкодити руками або паличками. Такі прибори прості в використанні й можуть виручити тих, хто не звик до традиційних паличок. Іноді, для зручності, суші можна їсти, застосовуючи зубочистку або невелику шпажку. Такий спосіб може бути доречним на фуршетах, де їх подають невеликими порціями. Для БагатоЛосося ж не принципово, як клієнти споживають суші, головне, щоб вас було зручно.


woman24.kyiv.ua