Адміністрація США віддана підтримці України й Ізраїлю - Пентагон

Вчора,   21:31    165

Чинна адміністрація Сполучених Штатів зберігає відданість підтримці як України, так і Ізраїлю з метою забезпечення їх різними можливостями для протистояння зовнішній агресії.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ця адміністрація, це міністерство (Міноборони США – ред.) продовжує підтримувати обидві країни в забезпеченні різних потреб, які є необхідними для них»,- зауважила представниця Пентагону.

Останні новини:  В США пояснили різні підходи до Ізраїлю та України

Вона також прокоментувала запитання, чому Сполучені Штати розгортають систему THAAD в Ізраїлі, щоби допомогти йому відбити потенційні удари з боку Ірану, і чому цього не робиться на території союзників по НАТО в Європі, щоби захистити західну частину України від ракетних атак Росії.

У цьому зв’язку Сінгх зазначила, що ситуація в Україні відрізняється від ситуації в Ізраїлі: «Це різні війни, різні регіони та зобов’язання (США – ред.) перед Ізраїлем і Україною є різними».

Останні новини:  “Ми нападемо на Санкт Петербург”: Польща та країни Балтії попередили про відповідь на вторгнення РФ

Водночас вона нагадала, що президент США Джо Байден взяв на себе зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно.

Представниця Пентагону також вказала на необхідність працювати з Конгресом в питаннях зовнішньої підтримки, щоби не допустити зволікання з військовою допомогою, як це сталося наприкінці минулого – на початку нинішнього року з пакетом допомоги Україні й Ізраїлю.

Останні новини:  РФ залякує Японію "неминучими адекватними контрзаходами"


news-xl.net