5 завдань для дачника перед заморозками

Сьогодні,   05:21    175

Кінець жовтня — початок листопада — це не тільки період збору врожаю та милування золотими барвами, а й час для планування та догляду за садом, щоб навесні він знову розквітнув у всій красі.

Експерти розповіли, що потрібно зробити на дачі перед заморозками

Ми спробували систематизувати, що ж саме потрібно зробити в осінньому саду, щоб підготувати його до зими?

Восени на грядках та в саду залишаються останні дари природи: яблука, груші, горіхи, пізні сорти овочів. Важливо не затримуватися з цим процесом, щоб уникнути псування врожаю через ранні заморозки.

Останні новини:  4 помилки у вирощуванні драцени

Готуємо дерева до зими

Восени обрізаю грушу тільки за цією перевіреною роками схемою – і дерево просто ідеально переносить зиму

Видалення старих, хворих та пошкоджених гілок допомагає уникнути зараження дерев шкідниками та грибковими інфекціями. Отже, прорідите крону фруктових дерев. Якщо у вашому саду є молоді дерева, які ще не встигли зміцніти, можна підв’язати їх до опор, щоб уберегти від сильного вітру та снігопадів. Малину, смородину, аґрус слід обрізати, видаляючи старі пагони.

Підготовка ґрунту

Компост, перегній та деревна зола — це найкращі помічники для осіннього підживлення ґрунту. Внесіть їх у грядки та пристовбурні круги дерев, щоб збагатити землю поживними речовинами.Обов’язково покрийте грядки шаром мульчі з соломи, торфу або сухого листя.

Останні новини:  Як не перетворити город на кладовище

Посадка цибулинних та багаторічників

Експерти розповіли, чим обробити часник перед посадкою для збільшення врожайностіЕксперти розповіли, чим обробити часник перед посадкою для збільшення врожайності

Восени, коли дні стають коротшими, а ночі прохолоднішими, настав час подумати про квіткові акценти на наступний сезон. Посадка цибулинних та багаторічних рослин саме восени забезпечує їм міцне коріння та ранній старт навесні. Тюльпани, нарциси, гіацинти та крокуси краще садити в жовтні, коли ґрунт охолоне, але ще не промерзне. Півонії, іриси та хризантеми, посаджені восени, встигнуть вкоренитися і подарують пишне цвітіння наступного року. Також садіть нові кущі та дерева в жовтні або на початку листопада, щоб вони встигли адаптуватися до нових умов до настання морозів.

Останні новини:  В який сезон краще обрізати виноград — весною чи осінню

Захист рослин від морозів

Замульчуйте кореневу зону хвойним гіллям або сухим листям, щоб зберегти тепло. Це особливо корисно для троянд, клематисів та інших чутливих до морозів рослин. Молоді дерева можна захистити від обмороження, обмотавши їх стовбури агроволокном або мішковиною.





noviydoctor.com