Відразу 15 країн Карибського басейну вирішили зажадати від Великої Британії репарацій за збитки від работоргівлі. Цю тему вони хочуть порушити на зустрічі Карибської спільноти, що відбудеться на Самоа 21 жовтня.

Про це пише британський таблоїд Daily Mail із посиланням на джерела.

Сума вимог до Лондона складає 206 мільярдів фунтів стерлінгів, або 270 мільярдів доларів.

Останні новини:  США не очікують, що Ізраїль атакуватиме ядерні об’єкти Ірану

Як повідомляє видання, карибські країни виступили з цією ініціативою після виступу прем’єр-міністра Барбадоса Мії Моттлі на останній Генасамблеї ООН, під час якого вона заявила, що репарації за рабство та колоніалізм мають стати частиною нового “глобального перезавантаження”. Мотлі стверджувала, що борг Великої Британії перед її країною становить майже 5 трлн доларів. Однак навіть мала частина цієї суми виявиться руйнівною для міністра фінансів Британії Рейчел Рівз, яка планує підвищення податків, щоб заткнути “чорну дірку” у держбюджеті у розмірі 28 мільярдів доларів.

Daily Mail нагадує, що американські юридичні експерти вже заявляли, що право на компенсації за рабство, причому не лише від Британії, мають 30 країн Карибського басейну.

Останні новини:  «Хезболла» атакувала безпілотниками військові об’єкти Ізраїлю

Згідно з опублікованою торік доповіддю, у складанні якої брали участь судді Міжнародного кримінального суду, Велика Британія має заплатити 24 трильйони доларів у вигляді репарацій, з яких 9,6 трильйони мають дістатися Ямайці.




expert.in.ua