Вчені назвали рік, коли на Землю може впасти астероїд Апофіс

16.09.2024   13:30    1537

Астероїд Апофіс, який також називають “Богом Хаосу”, може впасти на Землю у 2029 році. Хоча шанси цього становлять більше одного на мільярд, вчені все ще продовжують вивчати ймовірність такого розвитку подій, не виключаючи можливість катастрофи.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Live Science.

Астероїд Апофіс, який має приблизно 340 метрів у діаметрі і за розмірами подібний до Ейфелевої вежі, хоча й не настільки великий, щоб знищити всю планету, при зіткненні може повністю зруйнувати мегаполіс і викликати кліматичні зміни на глобальному рівні.

Цей астероїд був відкритий у 2004 році і отримав свою назву на честь давньоєгипетського бога темряви Апепа. Згідно з прогнозами NASA, у 2029 році Апофіс пролетить на відстані менше 32 000 км від Землі, що значно ближче, ніж Місяць. Це створює ризик для супутників, розташованих на орбіті.

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Науковці також попереджають, що траєкторія великих астероїдів, таких як Апофіс, може змінюватися через зіткнення з меншими космічними тілами. Такий розвиток подій можливий у найближчі роки і може спричинити ризик зіткнення із Землею.




Хоча останні дослідження підтверджують, що шанси на зіткнення залишаються дуже низькими, науковці продовжують уважно стежити за астероїдом, аби виключити будь-які потенційні загрози.

Останні новини:  Невідоме минуле Землі: вчені вважають, що наша планета мала кільце