В Узбекистані вчителька побила учня за прохання вести урок російською (ВІДЕО)

Сьогодні,   05:31    2453

В Узбекистані вчителька побила учня за прохання вести урок російською: РФ влаштувала скандал та отримала відсіч. ВІДЕО

У столиці Узбекистану Ташкенті в одній зі шкіл учителька декілька разів ударила учня після того, як він вимагав проводити урок російською мовою.

Про це повідомляють узбецька служба «Радіо Свобода» і Nuz.uz.

Зазначається, що інцидент стався 23 вересня на уроці російської мови в 6 класі.

В Мережі з’явився відеозапис, на якому вчителька грубо тягне учня з-за парти, а потім б’є його по обличчю. Хлопчик намагається повернутися на своє місце, але вчителька продовжує тягти його до дошки, бере за шию і б’є.

За інформацією Nuz, після інциденту класна керівниця вимагала від дитини публічно попросити вибачення перед учителькою, за те, що та побила його.

Останні новини:  Знайшли шпарину: бійці "Едельвейсу" підірвали "новітній" БМП-сарай ЗС РФ (відео)

Натомість батьки-росіяни вже поскаржилися, що замість вибачень від вчительки вони почули, що «Узбекистан – це країна для узбеків, а решта нехай їде». Тому вони вже поскаржилися до місцевої поліції.

Цей випадок не залишився непоміченим у РФ. Путінський режим не змарнував нагоди заявити про «переслідування російськомовних». Так, «пресалкаше» російського МЗС Марія Захарова вже висловила свій протест.

Останні новини:  ЗСУ знищили росіян, які намагалися прорватися в Селидове (Відео)

Захарова заявила про начебто «багатовіковий позитивний вплив російської мови у взаємному спілкуванні та культурно-освітніх, наукових, соціально-економічних відносинах» з Узбекистаном. Вона додала, що це питання перебуває в «полі найпильнішої уваги», і Узбекистан попросили «вжити заходів» щодо вчительки.




Віцеспікер узбецького парламенту Алішер Кадиров відповів на слова Захарової, заявивши, що Росії треба займатися «своїми внутрішніми справами», а не внутрішніми справами Узбекистану.

«Права дитини порушуються у школі Республіки Узбекистан щодо дитини громадянина Узбекистану, і заходи вживаються на підставі законів, ухвалених від імені народу Узбекистану. Замість того, щоб перейматися нашими внутрішніми справами, було б правильно, якби вони займалися власними проблемами, яких у них достатньо», – пояснив він.

Останні новини:  Українські десантники поділилися враженнями про БТР Stryker (ВІДЕО)

Експерт у сфері освіти Узбекистану Коміл Джалілов назвав слова Марії Захарової «майстер-класом щодо створення політичної проблеми».

«Можливо, ми зможемо сказати тим на півночі, хто все ще вважає себе «старшим братом» або «старшою сестрою», що Узбекистан – суверенна держава і що ми можемо самі розв’язати проблему дисципліни в школах Узбекистану?» – заявив він.


uainfo.org