У Кремлі заявили про "сигнал для недружніх країн"

Вчора,   20:00    200

У Кремлі заявили про сигнал для недружніх країн

Фото: Анадолу

Пєсков розповів, який саме сигнал Росія надсилає «недружнім країнам»

Дмитро Пєсков дуже сподівається, що на Заході зрозуміли серйозність заяв Володимира Путіна.

Зміни в ядерній доктрині Росії, озвучені Володимиром Путіним, є певним «сигналом для недружніх країн». Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у четвер, 26 вересня.

«Це треба вважати певним сигналом», – заявив він журналістам, відповідаючи на відповідне запитання.

Останні новини:  У Чечні викрали родича Джохара Дудаєва - соцмережі

На прохання сформулювати, який саме сигнал Росія надсилає «недружнім країнам», він сказав: «Це сигнал, який попереджає ці країни про наслідки у разі їхньої участі в нападі на нашу країну різними засобами, причому не обов’язково ядерними».

За словами Пєскова, що хоча поки що озвучені зміни не змінюють ситуацію у світі, про ядерний потенціал Росії всім добре відомо.

Останні новини:  Журналісти розкрили схему потрапляння західних авто до РФ

«Ні, поки що не починає впливати. Власне, всьому світу добре відомо і розсудливим людям добре відомо про наш ядерний потенціал і про його стримуючу роль. Зрозуміло, відбувається коригування ядерного стримування з урахуванням тих елементів напруженості, які складаються по периметру наших кордонів», – зазначив він.

Пєсков не зміг відповісти на питання, коли буде опубліковано внесені зміни до ядерної доктрини, але висловив переконання, що не лише цього разу, а й раніше розсудливі західні політики розуміли та розуміють серйозність заяв Путіна.

Останні новини:  Нова ядерна доктрина. Путін заплутався у погрозах

«Тим більше, коли йдеться про таку безпрецедентну конфронтацію, спровоковану прямим залученням західних країн, у тому числі і ядерних держав, у конфлікт навколо України», – поскаржився Пєсков і пообіцяв з часом оприлюдники список країн та альянсів, на які будуть поширюватися заходи ядерного стримування.

korrespondent.net