Тюрма за п’яну ДТП: кого з українців вже скоро можуть почати кидати за ґрати

Вчора,   21:51    175

Багато українських автомобілістів ризикують опинитися за ґратами вже найближчим часом. Для цього достатньо потрапити в ДТП у нетверезому стані.

Від початку війни чимало українців опинилися в Польщі і мають дотримуватися місцевого законодавства. Зокрема, навесні набули чинності поправки, які дозволяють конфісковувати у п’яних водіїв автомобілі та саджати до в’язниці винуватців ДТП з потерпілими.

Останні новини:  Toyota змінить назви своїх двох популярних моделей

Водночас Міністерство юстиції Польщі днями повідомило, що працює над низкою чергових поправок, які дозволять відправляти за ґрати водіїв, що сіли за кермо в нетверезому стані та влаштували ДТП. Навіть, якщо в аварії ніхто не постраждав, автомобіліст може опинитися за ґратами.

Наразі невідомо, який термін ув’язнення буде передбачено новим законопроектом і як на нього відреагує польський парламент. В Україні, як відомо, тюремне ув’язнення на строк до восьми років призначається лише в разі смерті потерпілого або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Якщо жертвами ДТП стали двоє і більше людей, то водія можуть відправити за ґрати на десять років.

mashyna.com.ua

Останні новини:  Коли варто купити вживане авто замість нового