Синоптик прогнозує аномальне тепло в Україні: де ще затримається літо

Сьогодні,   18:08    160


На вихідних на заході України очікується похолодання та дощі, тоді як у більшості областей збережеться суха та аномально тепла погода. 

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише “Метеопрог“.

Внаслідок активного надходження теплих повітряних мас із південного сходу, температурний фон у нашій країні прогнозується на досить високому рівні, з відхиленням від норми місцями на 5 – 9 °С“.

Останні новини:  "Зміцнити владу": Зеленський хоче провести президентські вибори у 2025 році, – The Economist

За даними синоптика, поле високого тиску зумовить погоду без опадів і тільки в західній частині малорухомий холодний фронт із хвилями стане причиною дощів, місцями значних, а також забезпечить більш низьку температуру повітря в денний час за рахунок хмарного неба і пронизливого північного вітру.

Останні новини:  Укргідрометцентр повідомив, яка погода буде у жовтні

Похолодання в Україні

На вихідних в Україні очікується різке погіршення погодних умов, про що повідомив синоптик Віталій Постригань.

Згідно з його прогнозом, 28 та 29 вересня погода по країні буде різною. На заході очікується суттєве похолодання з опадами. Західна частина України потрапить під вплив дощових атмосферних фронтів, через що можливе випадання 20-50 мм опадів, а температура повітря знизиться до +8°…+13°.

У той же час Постригань прогнозує, що на решті території країни переважатиме сонячна, суха й аномально тепла погода з температурою від +24° до +29°.

Останні новини:  Магнітні коливання щодня: прогноз магнітних бур на 27-29 вересня


chasdiy.org