Роблю це регулярно і не забуваю: як зрозуміти, коли настав час змінювати подушку на нову і для чого це

Сьогодні,   12:45    73

Заміна подушки – це не просто крок до комфорту, а й турбота про здоров’я. Вчасна заміна дозволить уникнути проблем зі сном, болем у шиї чи спині та знизить ризик розвитку алергій.

Експерти розповіли, коли потрібно змінювати подушку на нову

З часом навіть найкраща подушка втрачає свої корисні властивості. Це може призвести до проблем зі сном або інших неприємностей. Тому важливо розуміти, коли настав час її замінити. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала всі нюанси цього процесу.




Подушка має підтримувати шию та хребет у правильному положенні під час сну. Якщо вона втрачає свою форму, стає занадто плоскою або занадто м’якою, це означає, що її функція підтримки погіршилася. Також з часом у подушці накопичується піт, пил та шкірні клітини, що може сприяти розвитку алергій, подразнень шкіри або дихальних проблем. Подушка, яка не забезпечує достатньої підтримки або є джерелом алергенів, негативно впливає на якість сну і ваше самопочуття.

Останні новини:  Аджика без додавання оцту: смачний та дуже простий рецепт
Коли потрібно змінювати подушку на нову

Якщо ви прокидаєтесь з болем у шиї або голові, відчуваєте дискомфорт під час сну або на подушці з’явилися плями й неприємний запах, це перші сигнали, що настав час змінити її. Також варто звертати увагу на термін використання – у середньому подушку потрібно змінювати кожні півтора-два роки, навіть якщо зовні вона виглядає нормально. А ще, якщо у вас раптово виникають симптоми алергії, такі як чхання чи свербіж очей, це може бути пов’язано з накопиченням пилових кліщів у подушці.

Останні новини:  Як зробити харчування здоровим: 9 продуктів, які дають організму до 10 г білка

При виборі нової подушки важливо звертати увагу на матеріал наповнювача, форму та розмір. Для людей, які сплять на боці, підійдуть вищі та твердіші подушки, тоді як для тих, хто спить на спині або животі, краще обрати нижчі й м’якші варіанти. Якщо ви схильні до алергій, варто обрати подушку з антиалергенного матеріалу. Не забувайте про догляд: регулярне провітрювання та чистка подушки допоможуть продовжити її термін служби, а захисні чохли забезпечать додатковий захист від пилу та плям.

Останні новини:  Єн Сомерхолдер залишив кіно заради сім'ї та екології


noviydoctor.com