Речі, почуття і емоції, які викликають передчасне старіння

Сьогодні,   11:15    108

 

Як ви вважаєте, чому деякі люди в 70 років виглядають молодими та мають невичерпну енергію, а інші, навпаки, у 35 відчувають себе старими, а їх зовнішній вигляд оманливо додає роки?

Тривалі стреси, депресія і смуток

Поганий настрій сам по собі негативно впливає на організм. А тривалі стреси, смуток і депресія позбавляють наш організм необхідних гормонів щастя і радості — дофаміну, ендорфіну, серотоніну. Внаслідок цього наше тіло зазнає підвищеного навантаження, волосся стає тьмяним і випадає, шкіра втрачає пружність, з’являються зморшки. Додають ознак старості та часті сльози. Тоді наш організм працює собі на шкоду, його клітини діляться з підвищеною швидкістю, що погано позначається і на зовнішньому вигляді. Найголовніше, що при частих депресіях пропадає блиск в очах, а він є основною ознакою молодості, енергійності та бажання жити.

Роздратування і злість

Безсумнівно, сучасний світ сповнений негативної енергії та неприємних подій. Важливо навчитися правильно на них реагувати. Якщо ви будете часто злитися і дратуватися через дрібниці, передчасне старіння не змусить себе довго чекати. Саме роздратування і гнів асоціюються зі старістю, а часті негативні емоції на обличчі сприяють появі зморшок. Тому посміхайтеся і смійтеся частіше, а кожну невдачу перетворюйте в жарт. Адже вчені давно довели, що позитивні емоції здатні продовжити життя.

Останні новини:  5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Часте вживання міцного алкоголю

Чи знаєте ви, що італійці щодня випивають по келиху вина за вечерею? Якісне вино в невеликих кількостях не тільки не зашкодить, а навпаки підніме настрій і позитивно позначиться на самопочутті. А ось від частого вживання міцних спиртних напоїв у великих кількостях можна постаріти завчасно. Всім відомо, що люди, які випивають, виглядають погано, їхня шкіра стає зморшкуватою і має нездоровий колір. Все тому, що міцний алкоголь негативно впливає на внутрішні органи. А це, у свою чергу, погано позначається на зовнішності. До речі, у людини, що зловживає алкоголем, зникає відчуття радості життя і бажання доглядати за собою. Так що робіть як італійці — дозволяйте собі трохи хорошого вина за вечерею, а від міцного алкоголю краще відмовитися.




Цукор і фастфуд

Останні новини:  Як дізнатись, чи буде чоловік хорошим у стосунках: нумерологи дали підказку

Щоб зберегти здоров’я і молодість, важливо дотримуватися розумного раціону харчування. Якщо вживати багато цукру, шкіра буде мати блідий вигляд і стане сухою. Відомо, що погана їжа і багато солодощів «вимивають» з організму колаген, необхідний для живлення шкіри. В результаті з’являються зморшки та в’ялість. До речі, шкідлива їжа призводить до швидкого набору ваги, накопичення зайвого жиру в організмі, що також викликає передчасне старіння. Чи замислювалися ви, чому деякі 50-річні жінки виглядають на 30? Це ті, хто стежить за своїм харчуванням і володіє тонкою талією і стрункими ногами. Велика вага візуально старить. Тому, щоб виглядати молодшою, обмежте споживання шкідливої їжі, особливо цукру і фастфуду.

Багато декоративної косметики

Дівчата-підлітки часто прагнуть виглядати старшими та наносять на обличчя багато косметики. Яскравий макіяж здатний перетворити 16-річну дівчину в 30-річну жінку. І справа не тільки в тому, що макіяж додає років, — від частого нанесення косметики шкіра обличчя швидко псується, тому що її пори не дихають. Тональні креми здатні зупинити вироблення колагену, що призводить до повільної регенерації клітин. В результаті постійного використання декоративної косметики для обличчя, особливо пудри й тонального крему, жінка без макіяжу виглядатиме старою, оскільки її шкіра позбудеться природного рум’янцю. До речі, косметичні засоби також призводять до сухості шкірних покривів. Тому будьте обережні з косметикою.

Останні новини:  Декілька способів «відшити» чоловіка, щоб не здатися грубою або зарозумілою

Надмірна засмага

Багато людей прагнуть більше засмагати, щоб отримати темний, «золотистий» відтінок шкіри. Проте не знають, що сильні сонячні промені не тільки шкідливі для шкіри, але і здатні викликати серйозні хвороби, аж до онкології. Надмірна засмага і передчасне старіння нерозривно пов’язані. Перша викликає ризик опіків і перешкоджає природній регенерації клітин. До речі, дуже засмаглі дівчата і хлопці виглядають старшими. Чи чули ви, що біла шкіра — ознака молодості та аристократизму? Так воно і є. Здавна власниць світлої шкіри зараховували до вищого класу. Тому будьте обережні з засмагою — вона не тільки додасть вам кілька років, але і спричинить небезпечні захворювання.


glamour.kyiv.ua