Психолог розповіла про те, як мати може стати загрозою для новонародженої дитини

20.09.2024   15:33    3


Головною небезпекою для новонародженого може стати його мати. Психолог пояснила причини виникнення післяпологової депресії у жінок.

На думку лікаря найчастіше шкоду власному немовляті завдає мати, яка перебуває у післяпологовій депресії. А ось прояв депресії, на думку психолога, насамперед обумовлений бажанням встигнути самій зробити всі справи одразу.

Годування та догляд за малюком жінки часто намагаються поєднувати із домашніми справами і навіть роботою. Такі підвищені навантаження послаблюють і так уже ослаблений процесом пологів організм, що часто призводить до хронічної втоми та безсоння. Знижується увага, концентрація на деталях та притуплюється почуття відповідальності.

Останні новини:  «Витягли звідти, звідки тяжко витягнути»: дядя Жора розповів, як пережив клінічну смерть

Психолог рекомендує мамам малюків висипатися ночами обов’язково, знаходячи для цього будь-яку нагоду. Варто скористатися допомогою рідних та близьких людей, але саме нормальний здоровий нічний сон повністю відповідає за фізичний та моральний стан молодої мами.

У відеоінтерв’ю психолог пояснила, що материнство — це не спринт, а марафон, коли треба грамотно розподілити власні внутрішні ресурси, відкинути стереотипи, нав’язані суспільством, і подбати насамперед про себе. Здорова мама, що виспалася, принесе для дитини набагато більше користі і зможе подарувати більше кохання.

Останні новини:  Чотири ознаки на ногах можуть бути першими “дзвіночками” найлетальнішого раку

Малюка необхідно привчати до режиму з дитинства, оскільки у новонароджених цей процес повністю не сформований. Завдання мами заради себе і свого малюка навчити його спати ночами, щоб він давав виспатися їй самій теж. Психолог вважає, що для здорової обстановки всередині молодої сім’ї необхідно прописувати сон, як ліки.


woman24.kyiv.ua