Пожежника у Каліфорнії заарештували за підозрою у розпалюванні п'яти лісових пожеж

Сьогодні,   17:00    158

У Каліфорнії правоохоронці взяли під варту інженера-механіка пожежної служби штату (Cal Fire) Роберта Ернандеса. Чоловіка підозрюють у навмисному спричиненні п’яти лісових пожеж, пише The Guardian.

За даними місцевої влади, Ернандес підозрюється у організації пожеж в Північної Каліфорнії в період з 15 серпня по 14 вересня, коли він не перебував на чергуванні.

«Я вражений, дізнавшись, що один з наших співробітників підірвав довіру громадськості та спробував очорнити невтомну працю 12 000 жінок і чоловіків Cal Fire», — прокоментував керівник Cal Fire Джо Тайлер.

Останні новини:  Реакція батька на важкий момент у тренуванні доньки розчулила мережу

Завдяки швидкому реагуванню пожежників та місцевих жителів, загальна площа згорілих територій склала менше 0,4 гектара. Ернандесу пред’явлено обвинувачення за п’ятьма пунктами підпалу, і він має постати перед судом 24 вересня.

Цього літа в Каліфорнії відбулося кілька великих лісових пожеж, при цьому загальна площа пожеж майже втричі перевищила показник за весь 2023 рік.

Останні новини:  Жінка намагалась переплисти річку з піраньями, щоб розповісти правду про Ілона Маска

Видання нагадує, що це не єдині випадки підпалу в регіоні. Нещодавно 34-річний водій-експедитор Джастін Вейн Халстенберг не визнав себе винним у 11 злочинах, пов’язаних з підпалами. Його підозрюють у провокуванні масштабної лісової пожежі «Лайн-Файер», яка охопила територію площею 158 квадратних кілометрів у горах Сан-Бернардіно на схід від Лос-Анджелеса.

Як писав «Ми-Україна», раніше цього місяця через спеку у Португалії спалахнули масштабні лісові пожежі, в результаті яких загинули чотири людини.

Останні новини:  Чоловік прожив 26 років зі шматком конструктора в носі: тепер у нього унікальний нюх