Новий дорожній знак «Точка у трикутнику» викликав нерозуміння у водіїв в Україні

Вчора,   20:45    780


На дорогах України почали встановлювати новий дорожній знак, на якому зображено велику точку у трикутнику. У Правилах дорожнього руху пояснюється, що він означає. Але лише в останній редакції ПДР.

Непроста доля знаку: то забули, то не встигли

Два роки тому було оновлення ПДР України, у тому числі, було запроваджено дорожній знак, який у народі назвали «крапка у трикутнику». І встановлювати його почали нещодавно. Насправді твердження він пройшов ще понад 10 років тому, але на той час його не додали до ГОСТу. У 2014 році його внесли, але до іспиту для отримання посвідчення водія включити «забули».

Останні новини:  Skoda анонсувала презентацію нового кросовера Elroq

Фактично лише з листопада 2021 року дорожній знак крапка у трикутнику почав «виходити в маси». Тепер її можна побачити на дорогах України.

Що означає дорожній знак крапка у трикутнику

Цей знак має офіційну назву «Місце (дільниця) концентрації дорожньо-транспортних пригод» та кодифікацію (порядковий номер у ПДР) – 1.41. Знак попереджає водіїв, що вони в’їжджають на ділянку дороги де більше аварій. Таким чином, знак змушує водіїв транспортних засобів бути ще більш уважними.

Встановлюють знак на такій відстані до небезпечної ділянки дороги:

  • у населеному пункті – за 50-100 метрів,
  • за населеним пунктом – за 150-300 метрів.
Останні новини:  Раритетний Porsche 911 Turbo продали з аукціону за колосальні $818 000

Нині цей новий дорожній знак активно встановлюють з обох боків головних транспортних магістралей. До речі, Служба автомобільних доріг регулярно про це звітує та закликає водіїв, щоб вони звернули увагу на новий знак.


uamotors.com.ua