Названі «низькокалорійні» продукти, які перешкоджають схудненню

Сьогодні,   19:00    248


Деякі “низькокалорійні” продукти, нібито корисні для схуднення, в реальності можуть містити цукор або його замінники, негативно впливають на кишкову мікрофлору і перешкоджають скиданню ваги.

Зокрема, злакові фітнес-батончики і різноманітні готові пластівці для сніданку були названі іспанськими експертами в числі таких підступних «низькокалорійних» продуктів, які перешкоджають схудненню. Ці вироби практично не містять клітковини і білка – найважливіших компонентів, що забезпечують стрункість фігурі. Зате в них часто перевищено вміст цукру і швидко засвоюваних вуглеводів, що сприяють збільшенню жирової маси.

Останні новини:  Здоровий кишечник: названо найкорисніший фрукт

Також дієтологи радять відмовитися від вживання смузі і томатної пасти готового виробництва. Причина все та ж-багато цукру (до того ж вони можуть містити крохмаль). Їх краще готувати самостійно вдома, кажуть медики.

Не варто вважати низькокалорійними сухофрукти: відсутність в них води робить концентрацію цукру особливо суттєвою. З цієї причини потрібно віддавати перевагу звичайним фруктам.

Останні новини:  Експерт пояснив, від чого залежить швидкість старіння

Ще один продукт, що перешкоджає схудненню, – соуси. Наприклад, бальзамічний оцет, соєвий соус містять дуже багато доданого цукру і калорій, про що багато споживачів навіть не підозрюють.

Продукти, що містять не цукор, а його замінники, теж увійшли в «чорний список». За словами фахівців, підсолоджувачі здатні змінювати кишковий мікробіом, тим самим порушуючи метаболізм.

Останні новини:  Корисні властивості меду

Всім перерахованим вище продуктам слід віддавати перевагу варені яйця, натуральний йогурт без цукру, не дуже солодкі фрукти, білі сири, констатували фахівці в області схуднення.


dailynews.kyiv.ua