Мільйон гостей на першому вікенді Октоберфесту

Сьогодні,   15:31    138


Октоберфест. Фото Bild

Перший вікенд Октоберфесту став справжнім успіхом, привабивши мільйон гостей усього за два дні. Це стало вдалим початком для одного з найбільших та найпопулярніших фестивалів світу.

Рекорди відвідуваності

Цьогоріч Октоберфест у Мюнхені розпочався з надзвичайною кількістю відвідувачів. За даними організаторів, перший вікенд зібрав понад мільйон людей, з яких 525 тисяч відвідали фестиваль у суботу, а близько 475 тисяч – у неділю.

Останні новини:  У Фінляндії остаточно визначилися з місцем розміщення штабу сухопутних військ НАТО

Це значно перевищило показники минулого року, коли на перший вікенд прийшли 850 тисяч осіб. Організатори назвали ці вихідні “супервдалим стартом” для фестивалю.

Атмосфера свята

За словами власників барів і ресторанів, атмосфера на Октоберфесті була напрочуд спокійною та приємною. Водночас спостерігається зростаюча тенденція до споживання безалкогольних напоїв.

Останні новини:  Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Цьогоріч також відбувся традиційний парад, у якому взяли участь 9000 людей, що пройшли через центр Мюнхена.

Попри святковий настрій, медичні служби працювали у режимі високої готовності. За перший день роботи було надано допомогу 650 людям, зокрема третина з них потрапила до лікарні через алкогольне отруєння.

Фестиваль триватиме 16 днів та завершиться 6 жовтня. Минулого року свято залучило 7,2 мільйона гостей, і організатори сподіваються на не менш успішне проведення Октоберфесту цьогоріч.

Останні новини:  У Німеччині майже кожен третій український біженець знайшов роботу


pb-news.info