Дві країни Африки вб’ють сотні слонів і бегемотів через посуху

15.09.2024   10:21    451

Дві країни Африки вб’ють сотні слонів і бегемотів через посуху

Фото: Getty Images

У Зімбабве живе близько 100 тисяч слонів

Чиновники у Зімбабве вважають, що зараз у країні «живе більше слонів, ніж потрібно», тому популяцію «контролюватимуть».

Африканські країни вбивають великих диких тварин, щоб нейтралізувати наслідки екстремальної посухи. Про це повідомив Bild у суботу 14 вересня.

Так, влада Зімбабве збирається вбити 200 слонів. Міністерство охорони навколишнього середовища заявило, що зараз у країні «живе більше слонів, ніж потрібно».

Останні новини:  У Штатах чекають прогресу від реалізації мирного плану України - постпред США при ООН

Адміністрація парку дикої природи ZimParks отримала вказівку обрати тварин, які будуть убиті. За словами представників влади, таке рішення допоможе контролювати популяцію слонів, що швидко росте, а також дозволить легше впоратися з наслідками екстремальної посухи.

Глава заповідника ZimParks Фултон Мангванья повідомив агентству AFP, що загалом влада має намір позбутися 200 слонів. Загалом у Зімбабве живе близько 100 тисяч слонів і країна вважається другою за популяцією цих тварин після Ботсвани. Востаннє слонів у Зімбабве відстрілювали у 1988 році.

У свою чергу Намібія оголосила про знищення 700 диких тварин, включаючи слонів і бегемотів, через сильну за останні десятиліття посуху. Близько 160 тварин уже вбито, повідомило міністерство навколишнього середовища країни.

Останні новини:  Гарріс телефонувала Трампу після замаху на нього - The Hill

Цей захід покликаний послабити споживання водних запасів і забезпечити м’ясом тисячі людей, які голодують через посуху. Розпорядження уряду зазнало різкої критики з боку захисників прав тварин.

Зімбабве та Намібія входять до групи південноафриканських країн, які оголосили надзвичайний стан через посуху.


korrespondent.net