Для здорового мозку та гарної пам’яті: 5 найкращих звичок на сніданок

Сьогодні,   14:00    836


Багато людей турбуються про розвиток деменції, оскільки поки що достовірно невідомо, чому це відбувається і як запобігти хворобі. Клінічна статистика показує, що підтримка оптимального кров’яного тиску, відмова від куріння, відсутність надмірної ваги, здорове харчування та регулярні фізичні вправи, схоже, відіграють певну роль у профілактиці деменції.

На думку фахівців, одним із ключових прийомів їжі є сніданок. “Це можливість забезпечити організм поживними речовинами, які можуть уповільнити старіння та відстрочити розвиток хронічних захворювань, таких як деменція, у пізніші роки”, – розповів лікар-дієтолог Джастін Чан. Експерти виділяють п’ять ранкових харчових навичок, які можуть зміцнити здоров’я мозку.

Останні новини:  Магній перешкоджає ішемії серця: 3 групи продуктів із цим мінералом

Перекусіть волоськими горіхами

Варені яйця на сніданок

Дослідження показали, що у дітей, які їдять яйця з жовтками, покращуються короткострокове навчання, увага та пам’ять у порівнянні з дітьми, які їдять яєчні білки або йогурт.

Крім того, яйця також можуть допомогти людям похилого віку поліпшити роботу мозку. Такого висновку вчені дійшли в ході дослідження за участю 25 тис. осіб віком від 30 до 70 років. Фахівці виявили зв’язок між споживанням яєць та зниженням ризику деменції, зокрема хвороби Альцгеймера.

Останні новини:  Вчені спростували міф про здатність чаю нейтралізувати шкоду сигарет та алкоголю

Зробіть вівсянку своєю ранковою кашею

Фруктовий смузі

Відмінна ранкова звичка, особливо для любителів пропускати сніданок – пити фруктовий коктейль вранці. Головне правило – він має бути приготовлений за всіма канонами здорового харчування. Лікарі рекомендують додавати в такій смузі ягоди та листові зелені овочі. За їхніми словами, це дві корисні для мозку групи продуктів, які показали, що їхнє регулярне споживання знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера на 53%.

Останні новини:  Вчені пояснили, чим корисний слабосолоний арахіс

Тримайте шкідливі вуглеводи поза сніданком

Найчастіше ранковий чай чи кава супроводжують пончик, печиво чи солодка булочка. “У короткостроковій перспективі випічка, приготовлена ​​з надмірною кількістю рафінованого цукру та насичених або трансжирів, може уповільнити роботу мозку та викликати розумову втому через постійні стрибки рівня глюкози”, – попередила дієтолог Тріста Бест.





lady.kyiv.ua