Чи можна вносити в ґрунт золу з мангалу: потенційна користь чи шкода рослинам

16.09.2024   06:45    991

Усі дачники добре знають про користь та необхідність внесення в ґрунт золи. Вона є джерелом мінералів, які необхідні для росту та розвитку рослин. Окрім того, зола підвищує імунітет та зимостійкість рослин.

Потрібно розуміти, що зола буде корисною для рослин тільки в тому випадку, якщо вона є результатом згоряння якісної деревини чи інших рослин, наприклад, соняшника. Зараз все частіше для тих же мангалів використовують придбану в магазині деревину.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт

Можна чи ні її використовувати для ґрунту? Якщо ви готували шашлики, смажили рибу та не поливали деревину хімічними засобами, зола після її спалювання, звичайно, підійде для внесення в грядки.

Є один момент, про який говорять спеціалісти. Він стосується температури горіння. Вважається, що низька температура спалювання дров робить золу бідною з хімічного погляду. Корисні речовини не можуть перейти в потрібну форму для засвоєння рослинами.

В результаті виходить наступна ситуація. Зола з мангалу може бути або мінімально корисною, або просто марною для внесення в ґрунт, але шкоди не нанесе точно. Саме тому для утворення золи краще робити високотемпературне спалення матеріалів.

Останні новини:  Коли сіяти петрушку на зиму: як правильно це робити


elegantwoman.kyiv.ua